Sallói Dániel tornagyőzelemre készül

Negyeddöntőre készül az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS orlandói tornáján Sallói Dániel csapata, a Kansas City. A ligában egyedüli magyarként szereplő támadó elmondta, igazi luxusbörtönben élik a mindennapjaikat, és már túltette magát az előző mérkőzésen kihagyott tizenegyesen.

2020. 07. 30. 7:18
Sporting Kansas City v Portland Timbers: Western Conference Finals - Leg 1
A 24 éves csatár kedvező esetben megmutathatja magát az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában Fotó: Steve DYKES Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mondhatni, luxusbörtönben élünk. Eleinte szenvedtünk, de megszoktuk, csak a meccsekre összpontosítunk. Nem mehetünk sehova, de van itt minden, amire szükségünk lehet, a szabadidőnket pingponggal, teqballal vagy a medence mellett töltjük. Úgy fogjuk fel, hogy ez egy a szokásosnál szigorúbb edzőtábor. Az első napokban nálunk is akadt pozitív koronavírusteszt, de már mindenki egészséges, és nem kell félnünk a betegségtől.

Mindezt Sallói Dániel, a Kansas City támadója mesélte el lapunknak a Vancouver Whitecaps elleni nyolcaddöntő után, amelyen nem esett gól, és tizenegyesek döntöttek a Kansas javára. Miután Stieber Zoltán egy éve, Németh Krisztián hat hónapja, Baráth Botond pedig július elején elhagyta az Egyesült Államokat – utóbbi kettő éppen Kansast –, Sallói Dániel maradt az egyetlen magyar az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben.

A járvány miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza, amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe, mintegy négy hónap után folytatódott az orlandói Disney World szórakoztató-központban zajló tornával, amelynek a csoportmeccsei beleszámítanak a bajnokságba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.

A 24 éves csatár kedvező esetben megmutathatja magát az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában
Fotó: Europress/AFP

A Kansas City az MLS Visszatért elnevezésű torna D csoportjában vereséggel kezdett, kikapott a Minnesotától, a folytatásban viszont a Coloradót, majd a Real Salt Lake-et is legyőzte, így az első helyen zárt. A kieséses szakaszba a hat kvartett első két helyezettje került, illetve a négy legjobb csoportharmadik, s éppen a D csoport volt az egyik, amelyből három gárda is továbblépett. Ezután következett a Vancouver elleni sikerrel zárult nyolcad­döntő, amelyen Sallói Dániel a nyolcvanadik percben állt be, és a tizenegyespárbajban kihagyta a maga büntetőjét.

– Nyögvenyelősen indult mindenkinek a torna, más-más gondokkal küzdöttek a csapatok a kihagyás után. Mi hamar túllendültünk ezeken, és meg kellett szokni azt is, hogy nézők nélkül, edzőpályákon zajlanak a meccsek. A Vancouver ellen is mi irányítottuk a játékot, de sajnos kihagytuk a helyzeteinket. Okos döntés volt, hogy a tornán nincs hosszabbítás, nem is bírnánk százhúsz percet következmények nélkül. Nekem is meccshiányom van, utoljára szeptemberben játszottam végig mérkőzést. A kimaradt tizenegyesemen természetesen kiakadtam, utána többször megnéztem, mit hibáztam, de már túl vagyok rajta. Szerencsére a kapusunk, Tim Malia egy kivételével minden lövést hárított, de még abba az egybe is beleért. Neki ez a specialitása, ha a többi meccs is ilyen párbajjal dől el, akkor megnyerjük a tornát.

Az orlandói tornának van tétje, a győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában, és pénzjutalmat is kap. A döntőt augusztus 11-én rendezik, az esemény összdíjazása 1,1 millió dollár. A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a félbeszakadt alapszakasz.

– Az elődöntőbe jutásért a Philadelphia Union ellen játszunk magyar idő szerint péntek hajnalban. Dinamikus, erős csapat, amely nagyszerűen támad. Okosan kell futballoznunk, egy gól is elég az üdvösséghez, de nagyon nehéz lesz. Ha már idáig eljutottunk, akkor szeretnénk megnyerni a tornát. A BL-indulás remek lehetőség, a prémium sem jönne rosszul, és ez a siker nagy lökést adhatna nekünk az alapszakasz folytatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.