Szoboszlai mégsem kell a Milannak?

A Serie A-ban a Milan és az Atalanta tért vissza a legjobb formában a vírusszünet után.

Ch. Gáll András
2020. 07. 25. 7:35
SOCCER - BL, Rapid vs RBS
VIENNA,AUSTRIA,24.JUN.20 - SOCCER - tipico Bundesliga, championship group, SK Rapid Wien vs Red Bull Salzburg. Image shows Dominik Szoboszlai (RBS) . Keywords: Wien Energie. Photo: GEPA pictures/ Philipp Brem - For editorial use only. Image is free of charge.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai mégsem kell a Milannak? Könnyen lehet, hogy Stefano Pioli szerződéshosszabbítása, és az a tény, hogy Ralf Rangnick nem érkezik a San Siróba, felborította a már kész tényként tálalt reményt, hogy a lombardok játékosa lesz. Legalábbis az Nso.hu azt írja, hogy a Football Italia a Spotrmediaset.mediaset.it honlapra hivatkozva megszellőztette: a Milannal már nem tartanak igényt 19 éves honfitársunkra, minthogy őt csak Rangnick akarta, de Rangnick marad a Red Bull-galaxis kötelékében. (A teljes igazsághoz tartozik, hogy mi a Sportmediaset.mediaset.it honlapon nem találtunk semmi ilyesmit…)

E találgatások közepette a Milan pénteken késő este az Atalantát fogadta a San Siróban. A Serie A-ban a Milan és az Atalanta tért vissza a legjobb formában a vírusszünet után: a milánóiak hét győzelemmel és két döntetlennel, 27 szerzett góllal vágtak neki a bergamóiak elleni rangadónak, a vendégek eggyel több találkozón nyolcszor nyertek és kétszer ikszeltek, 25 gólt érve el. A mostani meccs kicsit elmaradt a várakozástól, bár Gian Piero Gasperini csapata nyerhetett volna, amivel három pontra megközelíthette volna a Juventust. Gianluigi Donnarumma kivédte Ruszlan Malinovszkij tizenegyesét, Calhanoglu „détáris” bombagóljára Duván Zapata válaszolt, aki ezzel beérte Luis Murielt, a két klubtárs egyaránt 18 gólnál tart, az Atalanta pedig sorozatban 24. meccsén szerzett legalább egy gólt, ez rekord a Serie A-ban. A meccs összefoglalója:

Serie A, 36. forduló: AC Milan–Atalanta 1-1. Gólok: Calhanoglu, ill. Zapata. Az élcsoport: 1. Juventus 80 pont, 2. Atalanta 75, 3. Inter 73, 4. Lazio 72, 5. Roma 61, 6. Milan 60, 7. Napoli 56. (Az Atalanta és a Milan eggyel több meccset játszott.)

Ha vasárnap este a Juventus legalább egy pontot szerez a Sampdoria ellen, már bajnok két fordulóval a befejezés előtt. No de kit érdekel mindez, amikor idehaza mindenkit a szörnyű kétely gyötör: Szoboszlai mégsem kell a Milannak?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.