Videóelemzés után született meg a történelmi magyar Eb-ezüst

A koronavírus-járvány alatt a kényszer szülte helyzetben jó néhány sportágban rendeztek online Európa-bajnokságot, és legutóbb ez történt testépítésben is. S az első IFBB e-Európa-bajnokságon Szalai Evelin ezüstérmet szerzett a fitmodell open kategóriában.

Magyar Nemzet
2020. 07. 01. 13:54
null
Szalai Vivien történelmi Eb-ezüstöt nyert Fotó: Rostás Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinensbajnokságon Magyarországot öt induló képviselte, és a húsz ország legjobbjait felvonultató Európa-bajnokság után Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség főtitkára elmondta: ilyen esemény még nem volt a sportág történetében.

Szalai Vivien történelmi Eb-ezüstöt nyert
Fotó: Rostás Tibor

– A kialakult járványhelyzet miatt rendhagyó volt a sportág első online Európa-bajnoksága. A beküldött fotókat és videókat a pontozóbírók értékelték, és kialakult a végső sorrend. Ugyanúgy volt bírói értekezlet, mintha nem online megmérettetés lenne. Külön öröm, hogy ilyen sok ország vett részt a sporttörténelmi Eb-n. A fitmodell open kategóriában ezüstérmes Szalai Evelinen és a bikini fitneszben a +166 cm-es kategóriában hatodik helyezett Helstáb Lillán kívül Véninger Brigitta, Berki Roxána és Marján Gyöngyi képviselte a magyar színeket, de ők végül nem jutottak be a hatos fináléba – tájékoztatott Vargha Viola.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.