Alamizsnát kapott Lewandowski az Aranylabda helyett

A Bayern Münchennel triplázó, Bundesliga-, Bajnokok Ligája- és Német Kupa-gólkirály lengyel Robert Lewandowski lett az Év labdarúgója Németországban.

Forrás: MTI2020. 08. 30. 14:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker című szaklap szavazásán a 32 éves támadó toronymagasan, 376 újságírói voksot begyűjtve végzett az élen, így pályafutása során először érdemelte ki az elismerést. Lewandowski mögött két müncheni csapattársa, (54 szavazat) és Joshua Kimmich (49) zárt.

A lengyel csatár – aki elmondása szerint nagyon büszke az elismerésre – a belga 2015-ös sikere óta az első külföldi, aki megkapta a díjat.

Az év edzője a müncheniek irányítását szezon közben átvevő Hansi Flick lett.

Ez a díj valóban elismerésre méltó, de valljuk be ez csupán alamizsna annak fényében, hogy minden bizonnyal Lewandowski nyerte volna meg az Aranylabdát is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.