Nincs újabb lyoni bravúr, a Bayern jutott a BL-döntőbe

Bayern München–Paris Saint-Germain döntő lesz vasárnap a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a lisszaboni BL-végjátékban, a szerdai elődöntőben a Bayern 3-0-ra legyőzte az Olympique Lyont.

2020. 08. 19. 22:50
Lisszabon, 2020. augusztus 19. Serge Gnabry, a Bayern München játékosa, miután megszerezte csapata elsõ gólját az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának elõdöntõjében Lisszabonban 2020. augusztus 19-én. MTI/EPA pool/Miguel A. Lopes Fotó: MTI/EPA pool/Miguel A. Lopes
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a PSG 3-0-ra verte az RB Leipziget, a szerdai kérdés pedig az volt, hogy a másik ágon a Bayern München vagy az Olympique Lyon jut be a fináléba. S ugyan a lyoniak a nyolcaddöntőben két párharcban idegenben lőtt góljukkal kiejtették a Juventust (1-0, 1-2), majd már Lisszabonban egy meccsen a Manchester Cityt is elbúcsúztatták (3-1), a bajorok ellen előzetesen nem sok esélyt adtak nekik. A csoportkörben hat mérkőzésből hat győzelem, majd a nyolcaddöntőben a Chelsea kiütése (3-0, 4-1), utána pedig a Barcelona földbe döngölése (8-2) a németeket az idei BL-kiírás topfavoritjává tette.

A Bayern München a következő összeállítában kezdett: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Goretzka, Thiago – Gnabry, T. Müller, Perisic – Lewandowski; a Lyon pedig így állt fel: Lopes – Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, Cornet – Caqueret, Bruno Guimaraes, Aouar – Toko Ekambi, Depay. Azaz Hans-Dieter Flick és Rudi Garcia sem változtatott a negyeddöntős kezdőcsapatához képest, a Lyonba nem került be Moussa Dembélé, aki múlt szombaton csereként beállva kétszer is betalált a Manchester City kapujába.

Az első helyzet – nem is kicsi – a 4. percben a franciák előtt adódott, Depay lépett ki a védők között, Neuer mellett is elvitte a labdát, de kissé kisodródva csak az oldalhálóba lőtt. A Bayern első lehetősége a 10. percben jött el, Goretzka a 16-oson belül eltörte a labdát, ám az éppen így vánszorgott volna be a kapuba, ha Lopes nincs résen. Ezzel együtt a Lyon veszélyesebben kezdett, a 17. percben Toko Ekambi kavarta meg a bajorok védelmét, és az ötösről a kapufát találta telibe. A következő percben viszont a túloldalon Gnabry öt védő gyűrűjében (!) a 16-osról hatalmas gólt lőtt, 1-0-ra vezetett a Bayern.

A 33. percben újra jött Gnabry, miután Lewandowski „pókfocival” sem tudta begyömöszölni a labdát, ami Lopesről kipattant, a középpályás – akitől az akció indult – közelről bevágta (2-0). A 37. percben pedig Gnabrynak majdnem meglett a mesterhármas is, centikkel tekert a kapu mellé. Fordulás után, az 58. percben a Lyonba Depay helyére beállt Dembélé, s a csere után Toko Ekambi rögtön kihagyott egy nagy ziccert, közelről Neuerbe lőtt. A Bayern München szerzett egy lesgólt, majd a 88. percben egy szabadrúgás után Lewandowski fejessel állította be a 3-0-s végeredményt. A németek statisztikájában ez is jól mutat, nem lehet mindig nyolc gólt lőni. Vasárnap jön a Bayern München–Paris Saint-Germain döntő, nem hangzik rosszul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.