Estek, keltek, a buszmegállót is lefejelték a Touron + videó

Gyötrelmesen indult szombaton a Tour de France. A földkerekség legrangosabb kerékpáros körversenyén az első, Nizza körüli 156 km-es szakaszon az esőben a vizes, csúszós út balesetveszélyes volt, egymást érték a bukások. Pedig a csapatok egységesen arra jutottak, hogy ezen a napon nem érdemes sietni, és visszavették a tempót.

Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu2020. 08. 29. 18:19
Nizza, 2020. augusztus 29. A versenyzõk a 107. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny elsõ, Nizza körüli 156 km-es szakaszán 2020. augusztus 29-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de France első szakaszán az orosz Pavel Szivakov (Ineos Grenadiers) úgy esett el készer, előbb az egyik, majd a másik könyökét verte be, de a kolumbiai Miguel Ángel López (Astana) is kétszer bukott, másodszor lejtmenetben lefejelt egy út széli buszmegállót – egészen hihetetlen jeleneteket láthattunk az Eurosport közvetítésében.

S ez csak két kiragadott példa a sok közül. López esése után az idei Tour egyik nagy esélyese, a szlovén Primoz Roglic, a Jumbo-Visma kapitánya jelezte is a kezével a többieknek, hogy „nyugi van”, most nem kellene nagyon nyomni a pedált, minek törjék össze magukat a háromhetes körverseny első napján. A versenyzők között addigra amúgy már megszületett megállapodás, hogy a tekergős hegyi utakon lazábbra veszik, ezt éppen két jumbós, az új-zélandi George Bennett és a német Tony Martin tárgyalta le a többiekkel a tekerés közben. Ám milyen a sors, később Bennett is elesett…

Hiába voltak óvatosak a versenyzők, őrült szakasszal indult az idei Tour de France
MTI/EPA/Sebastien Nogier

Húsz kilométerrel a vége előtt aztán leérve a sík terepre, véget ért a „fegyverszünet”. Azon már meg sem lepődtünk, hogy három kilométerrel a cél előtt is jött egy tömegbukás, ebbe a franciák egyik legjobbja, Thibaut Pinot, a Groupama-FDJ kapitánya is belekeveredett. A végén a norvég Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) volt a leggyorsabb, ő nyerte a nyitó szakaszt, a másodikon ő viselheti az ikonikus sárga trikót. A vasárnapi rajtig a mezőny nagy része pedig nyalogathatja a sebeit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.