Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az NB I-es bronzcsata visszavágóját rendezik Felcsúton

A labdarúgó NB I ötödik fordulóját a Puskás Akadémia–Mezőkövesd mérkőzés nyitja ma 20 órakor (tv: M4 Sport). Mindkét csapatban most kaphat először komolyabb szerepet az átigazolási időszak nagy fogása: a kétmillió eurós szélső a Puskásnál és a volt Sahtar Donyeck-csatár a Mezőkövesdnél.

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 11:17
Az NB I egyik legértékesebb játékosa, Baluta már debütált - Fotó: Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben nagy – botránytól sem mentes – harcot vívott egymással a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd a bronzéremért az NB I-ben, aminek a végén a felcsútiak kerültek a dobogóra. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, mindkét csapat elveszítette egyik legjobbját a nyáron.

A Puskástól Gyurcsó Ádám visszatért a Hajduk Splithez, a grúz támadót, Budu Zivzivadzét pedig a Fehérvár vitte el Mezőkövesdről. Mindkét csapatnál jó ajánlólevéllel érkező játékossal pótolták a hiányt, akik igazából most bizonyíthatnak először.

A Puskás a Slavia Prahától szerződtette a román Alexandru Băluțăt, aki a kétmillió eurós értékével az NB I legdrágább labdarúgója a ferencvárosi Olekszandr Zubkovval holtversenyben a Transfermarkt adatai szerint. Băluță több csapattársához hasonlóan megfertőződött a koronavírussal, ezért csak a legutóbbi fordulóban játszhatott először, és orvosi utasításra akkor is még csak egy félidőt.

Az NB I egyik legértékesebb játékosa, Băluță már debütált – Fotó: Puskás Akadémia

– Nehéz volt összeállítani a csapatot az elmúlt időszakban, hiszen a koronavírus miatt egy komplett csapatra való játékos esett ki – árulta el Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője. – Szerencsére a fiatalokból is versenyképes csapatot tudtunk összeállítani, és az utolsó mérkőzést kivéve jött az eredmény is.

Az említett találkozón a Fehérvár otthonában 3-1-re kikapott a Puskás, de előtte az Újpest és a Kisvárda ellen győzelmet aratott.

A Mezőkövesd Andrij Borjacsukkal erősítette meg a támadósorát, akit a Sahtartól szerzett meg. A 24 éves ukrán 17 tétmeccsen lépett pályára az donyecki sztárcsapatban, amelyben az Európa-liga főtábláján is szerepelt. Borjacsuk az első NB I-es meccsére készül, bár a megyei elsőosztályú Mándok ellen 8-1-re megnyert Magyar Kupa-meccsen már góllal debütált.

– Fontos volt, hogy a közelmúltban igazolt Borjacsuk is pályára lépett, és láthattuk őt a csapatban játszani – fogalmazott Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója. – Jó teljesítményt nyújtott az egész csapat, és az ukrán támadónkkal is meg vagyunk elégedve.

A Puskás Akadémia és a Mezőkövesd egymás elleni mérlege teljesen kiegyenlített, három döntetlen mellett négy-négy győzelem áll mindkét oldalon. Ma este elbillenhet valamelyik irányba a mérleg nyelve.

Az NB I 5. fordulójának párosítása:

Péntek

Puskás–Mezőkövesd 20.00

Szombat

Paks–MTK 14.45

ZTE–Diósgyőr 19.30

Vasárnap

Honvéd–Újpest 18.00

Elhalasztva

Kisvárda–Fehérvár

Budafok–Ferencváros

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.