Dzsudzsák csupán húsz percet kapott az első meccsén Debrecenben

Dzsudzsák Balázs csupán csereként a 73. percben lépett pályára a visszatérést követő első mérkőzésén a Debrecenben. Azért így is adott egy gólpasszt, a Loki összességében magabiztosan, megérdemelten győzte le 3-1-re a Pécset, s továbbra is az élen áll a labdarúgó NB II-ben.

N. M.
2020. 09. 28. 21:50
Dzsudzsák Balázs DVSC
Dzsudzsák Balázs kulcsszerepet játszott a Siófok legyőzésében Fotó: Kovács Péter Forrás: Hajdú Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen–Pécs. Első osztályú nosztalgiapárosítás az NB II-ben. Hétfő este ennél is nagyobb eseményt tartogatott a találkozó: majd tizenhárom év után a 108-szoros válogatott visszatérését a nevelőegyesületébe.

Az egyik csalódást a nézőszám jelentette. Noha hatalmas várakozás előzte meg a 34 éves klasszis bemutatkozását, a hírek szerint csak elővételben hatezer jegyet értékesítettek, amikor kifutottak a csapatok, mégis csupán durván négyezren foglaltak helyet didergősen a Nagyerdei Stadion lelátóin. A másikat maga az ünnepelt – vagy inkább, megközelítés kérdése, a Loki edzője, Kondás Elemér –, Dzsudzsák Balázs ugyanis nem kapott helyet a Debrecen kezdő tizenegyében.

– Az MTK-ban edzett öt hetet, nálunk egyet, de ne feledjük, hogy előtte hat hónapig nem volt játékban – indokolta Dzsudzsák mellőzését Kondás a meccs előtt, hozzátéve, a visszatérő sztár biztosan lehetőséget kap a találkozón, méghozzá a támadó szekcióban, csak az a kérdés, hogy mennyi időre.

Dzsudzsák így hát a kispadon kuporodott össze, miközben a két csapat szakadó esőben megkezdte a játékot. Sós Bence fejesből hamar, már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Loki az első félidőben végig fölényben játszott, de nagy helyzetek nélkül.

Kondás Elemér a szünetben nem szánta rá magát cserére, hanem csak az 55. percben. A gólszerző Sóst azonban nem Dzsudzsák, hanem Bévárdi váltotta. Jó lett volna elkapni az ünnepelt tekintetét. A 61. percben büntetőből, Adamcsek révén egyenlített a Pécs – Kondás Elemér még ekkor sem érezte úgy, hogy elérkezett az idő.

A folytatás őt igazolta, Bárány – kihasználva Helesfay kapus késlekedését – fejesből újra megszerezte a vezetést a hazaiaknak (2-1).

A 73. percben aztán végre eljött a pillanat, amire mindenki várt: Bárányt váltva, 19-es mezben pályára lépett Dzsudzsák Balázs. Taps, szolid üdvrivalgás fogadta. Aztán a csattanó sem maradt el, Kinyik az ő szabadrúgásából állította be fejessel a 3-1-es végeredményt.

Összességében sikeres volt Dzsudzsák Balázs visszatérése
Fotó: Kovács Péter / Hajdú Bihari Napló

Nyert a Loki, visszatért Dzsudzsák. Csinnadratta nélkül.

– Szuper – jellemezte a visszatérését az ünnepelt. – Boldog vagyok, hogy tizenhárom év után újra játszhattam a Lokiban, nyertünk 3-1-re, gólpasszt is adtam, minden rendben. Remélem, hamarosan kezdőként is segíthetek a csapatnak. A társak felét ismerem a válogatottból, a fele rajtam nőtt fel, ez furcsa, de igyekszem segíteni a fiataloknak.

– Számítottam rá, mert nem hívtak a válogatottól. A Lokira fókuszálok – reagált arra, hogy kimaradt a válogatottból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.