Vékony a jég, jövő hét szombaton mégis rálépnek

Az elmúlt napokban sorra maradtak el a – zömében felkészülési – mérkőzések, a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste Liga vezetői tegnapi rendkívüli ülésükön mégis úgy határoztak, hogy szeptember 12-én, jövő szombaton megkezdődhet a 2020–21-es idény. A sorsolást jövő hét elején véglegesítik.

Magyar Nemzet
2020. 09. 03. 19:04
null
Az FTC a címvédő Fotó: Nemzeti Sport/Földi I
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először, még augusztus 19-én az újpestieket érte el a koronavírus, a csapatból kilencen fertőződtek meg. E hét szerdán aztán a dunaújvárosiak jelentették be, hogy a keret többsége megfertőződött, de az FTC-ben és a Debrecenben is regisztráltak két, illetve egy esetet. Éppen ezért törölték a szerdai Ferencváros–Dunaújváros edzőmeccset, valamint a péntekre tervezett hivatalos idénynyitót, az első tétmérkőzést, az FTC–Újpest összecsapást a Szuperkupáért.

Ebben a helyzetben érthetően bizonytalanná vált a bajnokság sorsa is, de az Erste Liga vezetői eltökéltek, hogy jövő szombaton megkezdődik az új évad. Mégpedig a következő tizenegy – hét magyarországi és három erdélyi – csapat részvételével: FTC-Telekom, UTE, DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, Vasas HC, MAC HKB, Csíkszeredai Sportklub, Gyergyói HK, Corona Brassó.

Azok a csapatok kezdik meg jövő héten a bajnokságot, amelyeknél nem volt pozitív eset, a többiek később kapcsolódnak be. Az erdélyi együttesek előreláthatólag Magyarországon kezdenek. A cél az, hogy a szezont a normálishoz közelítő módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám ahogy a liga közleménye fogalmaz, a körülmények napról napra változnak.

Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára az M1 aktuális csatornának elmondta, a csapatok olyannyira a kezdés mellett voltak, hogy döntésük szerint csak akkor maradnak el találkozók, ha egy együttesben 13 mezőnyjátékos plusz egy kapus sem áll rendelkezésre.

A sportvezető elárulta, a rajton vélhetően a három székelyföldi gárda – Brassó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós – mellett a Vasas, a MAC HKB, a Fehérvári Titánok és a DEAC léphet jégre, mert ezekben jelenleg nincs koronavírusos eset.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.