A Fradi 7-0-s gólparádéval sokkolt a kézilabda BL-ben + képgaléria

A női kézilabda Bajnokok Ligájában, a csoportkör 6. fordulójában, az A csoportban: FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana 32-25; a második félidőben a szlovének nagyon beleszaladtak a késbe.

Magyar Nemzet
2020. 10. 24. 17:50
null
Klujber Katrin is remekül játszott FTC- Krim Ljubljana női kézilabda Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint negyven nap elteltével játszott újra hazai pályán a Ferencváros női kézilabdacsapata, a zöld-fehérek szombat délután Érden a szlovén Krim Ljubljanát fogadták a Bajnokok Ligája csoportkörében. Bár papíron a 6. fordulóra kerül sort, az elmúlt hetekben koronavírusos megbetegedésektől sújtott FTC eddig csak három mérkőzést játszott le az A jelű nyolcasban, ahol két ponttal, egy győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyet foglalte el. Mégpedig közvetlenül a szlovének mögött, akik négy meccsükön három pontot gyűjtöttek. A Krim a Rosztov-Don otthonából pontot raboltak, a német Bietigheim ellen hazai pályán hatgólos hátrányból fordítva nyertek, de azt is figyelemre méltó, hogy a listavezető norvég Viperstől csak egy góllal kapott ki Ljubljanában.

A Ferencvárosból a koronavírus miatt Kovács Anett, Tóth Nikolett, Pásztor Noémi, Kisfaludy Anett, Klujber Katrin, Emily Bölk és Julia Behnke is kidőlt, utóbbi azonban a legutóbbi BL-fordulóban, a múlt hét végén már Elek Gábor rendelkezésére állt Bukarestben. (Azt a mérkőzést a Fradi 25-19-re veszítette le a CSM Bucuresti ellen.) A szombati találkozó előtt jó hír volt, hogy a megnevezett játékosok egy kivétellel már bevethetők voltak, csak Tóth Nikolett visszatérését nem engedélyezte az orvosi stáb. A 13. percben azonban a vendégek vezettek 7-5-re. Lehetett volna mínusz három is, de Bíró hetest védett. A 24. percben Klujber találatával már a Fradi vezetett 13-11-re, de félidőben 14-14 volt az állás. Fordulás után két góllal megint elmentek a vendégek, ám 17-17 után már nekik kellett futniuk az eredmény után. 23-23 után azonban egy 7-0-s sorozattal rukkolt ki a Ferencváros, összeállít a védekezése, öt perccel a találkozó vége előtt már ünnepelhetett a hazai szurkolótábor. A Ferencváros 32-25-re nyert, a világbajnok holland Angela Malestein egymaga tíz gólt dobott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.