Babos Tímea a Roland Garros-győzelem után: Szeretlek titeket!

Sok hibával játszott, de megvédte címét és negyedszer lett Grand Slam-győztes a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar–francia kettős, amely 6:4, 7:5-re legyőzte Alexa Guarachit és Desirae Krawczykot a Roland Garros női páros döntőjében. Babos magyarul üzent haza Párizsból a győzelem után.

2020. 10. 11. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron és Kristina Mladenovic volt a döntő esélyese, akik három Grand Slam-győzelmet arattak együtt, miközben a chilei Alexa Guarachi és az amerikai Desirae Krawczyk duója most először jutott ilyen messzire a legnagyobb versenyeken. Ezzel együtt nem lehetett félvállról venni a 14. kiemelt ellenfelet, mert Isztambulban WTA-tornagyőzelemmel hangolt salakon a Roland Garrosra. Jó formájukat bizonyították azzal is, hogy az elődöntőben az első kiemelt Hszie Szü-vej, Barbora Strycová tajvani–cseh párost győzték le maratoni, 2 óra 28 perces csatában.

Egyetlen perccel tovább tartott Babosék elődöntője a korábbi Roland Garros-győztes, cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettős ellen, amelyet 6:2, 4:6, 7:5-re múltak felül. A párizsi viadalon sokszor az eső volt az úr idén, de az időjárásra a női páros döntőjében nem lehetett panasz: 13 fok és napsütés fogadta a játékosokat a Philippe Chatrier Stadionban.

Mladenovic és Babos kiváló párost alkotnak. Fotó: Kristina Mladenovic/Twitter

A mérkőzés első pontját Guarachi szerezte, és saját adogatójátékát hozta is a chilei–amerikai páros. Babos szervajátékából sikerült az egyenlítés, aztán a harmadik játékban brékelt a magyar teniszező és francia társa. Ezután azonban Mladenovic kettős hibát vétett, idegesnek tűnt a meccs elején, így azonnal visszabrékelt az ellenfél. A hetedik gémben Babos jó röptéje és Guarachi kettős hibája után újra a magyar játékos duójánál volt az adogatóelőny.

Mladenovic továbbra is bizonytalan volt, a következő játékban két kettős hibát vétett, de Babos a hálónál jól játszott, így 5:3-ra elhúztak a játszmában. A kilencedik gémben két szettlabdája is volt a magyar–francia kettősnek, de végül Mladenovic csak az ötödik játszmalabdát értékesítette, így 49 perc alatt 6:4-re nyerték meg az első szettet, szenvedve és sok hibát elkövetve.

A második játszmában kezdett megnyugodni a magyar–francia páros, amely a harmadik gémben Mladenovic szép fonákjával brékelte ellenfelét. A következő játék fordulópont lehetett volna, de Babosék bréklabdát hárítottak, majd Guarachi ziccerben a hálóba ütötte a labdát, így 2:2 helyett 3:1-re nőtt a címvédő előnye a szettben. Ezután azonban oda-vissza elvették egymás adogatását a párosok, majd Mladenovic újabb kettős hibát vétett az ellenfél bréklabdájánál, amivel Babosék visszahozták az ellenfelet a meccsbe, 4:4-re alakult a szett állása.

Mladenovic a hálónál fontos pontot szerzett, majd Krawczyk sorozatos hibái után brékelt a magyar–francia kettős, így Babos Tímea a győzelemért adogathatott.

Nem sikerült lezárni a meccset, Babos idegesen vágta földhöz az ütőjét 5:5 után.

Folytatódott a tendencia, hogy senki sem tudta hozni a saját szervajátékát, zsinórban hatodszor brékelték egymást az ellenfelek, és 6:5-nél másodjára adogathatott a tavalyi bajnok páros a győzelemért, Babos után ezúttal Mladenovic. Ezt a gémet jól kezdte a magyar–francia kettős, Babos lecsapása után három meccslabdája volt. Az első nem sikerült, de másodjára Mladenovic hosszú egyenesét nem lehetett visszaadni. 6:4, 7:5-re megnyerték a Roland Garros döntőjét.

Ezzel a 2018-as és a 2020-as Australian Open, illetve a 2019-es Roland Garros után a negyedik Grand Slam-győzelmüket aratták közösen.

Mladenovic Babosnak: köszönöm, hogy felemeltél!

– Voltak nagyon kemény és szép pillanataink együtt – fordult Babos Tímea társához, Kristina Mladenovichoz a meccs utáni nyilatkozatában. – Köszönöm, hogy ezt a győzelmet újra megoszthatom veled.

Babos háláját fejezte ki a szervezőknek, edzőinek, családjának, aztán francia beszédét megszakítva magyarul üzent haza Párizsból: – Köszönöm mindenkinek, aki otthonról szurkolt, szeretlek titeket!

Ezután Mladenovic vette át a szót, aki elismerte, hogy meglátszott a teljesítményén a botrányuk a US Openen: – Néhány héttel ezelőtt leléptettek minket a US Openről, és az, hogy most itt lehetek veled ezzel a trófeával, nagyon különleges – intézte szavait Baboshoz. – Fizikailag és érzelmileg nagyon fáradt voltam ma, de felemeltél engem, köszönöm szépen!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.