Hosszú Katinkáék a harmadik helyen kezdtek az ISL-ben

Hosszú Katinka két számot vállalt az Iron első fellépésén a Nemzetközi Úszóligában (ISL) a Duna Arénában, és csapatával a harmadik helyről várja a folytatást a mai napot követően. Az élen az olimpiai bajnok mellúszó, az Adam Peaty-vezette London Roar áll.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 18. 21:17
HOSSZ Katinka
Hosszú a héten hátúszásban és pillangón is diadalmaskodott Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ISL-ben minden összecsapás alkalmával négy csapat úszói versenyeznek, és a második meccsen a Hosszú Katinka nevével fémjelzett Iron küzdött meg az Aqua Centurions, a DC Tride és a London Roar úszóival a rövid pályás viadalon.

Hosszú két számot vállalt saját tulajdonú csapatában, az Ironban, 200 háton ötödik, 200 vegyesen pedig harmadik lett, utóbbiban 2:07,74-es időeredménnyel, ami csaknem hat másodperccel maradt el a 2014-ben úszott világcsúcsától, de ahogy azt Sós Csaba szövetségi kapitány lapunknak elmondta, mivel idény eleji formában vannak az úszók, nem várhatók csodaeredmények.

A magyarok közül az Iron színeiben Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson Szabó Szebasztiánt (Aqua Centurions) megelőzve diadalmaskodott, míg utóbbi 100 méter pillangón nem talált legyőzőre. Hosszúval egy futamban, 200 méter vegyesen Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) hetedik lett, Burián Katalin (Aqua Centurions) pedig hatodik 200 háton. Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter gyorson ötödik, 200 méter mellen a hetedik helyen csapott célba.

A négy csapat első napi versengése után az olimpiai bajnok mellúszó Adam Peaty által vezetett London Roar vezet meggyőző fölénnyel, az Iron pedig a harmadik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.