Meglepetés az Alfa Romeónál: döntöttek Kimi Räikkönen jövőjéről

Hónapok óta folytak a találgatások, vajon a Formula–1-ben marad-e a sportág egyik legnépszerűbb pilótája, Kimi Räikkönen. Jelenlegi csapata, az Alfa Romeo most tiszta vizet öntött a pohárba, bejelentette, hogy 2021-ben is a Giovinazzi–Räikkönen pilótapárossal vág neki az idénynek.

Magyar Nemzet
Forrás: sauber-group.com2020. 10. 30. 10:23
Formula One Grand Prix of Spain
Fotó: ALEJANDRO GARCIA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi boxutcai pletykák arról szóltak, hogy Kimi Räikkönen jövőre is az olasz istállót erősíti, viszont új csapattársat kap maga mellé a Ferrari versenyzőakadémiájának egyik neveltje, nevezetesen Mick Schumacher személyében. A találgatások nem bizonyultak igaznak, hiszen az Alfa Romeo péntek reggel bejelentette, hogy kitart jelenlegi párosánál, így 2007 világbajnoka mellett a sokat kritizált Antonio Giovinazzi is újabb lehetőséget kap a 2021-es idényben.

Fotó: Instagram

– Az Alfa Romeo többet jelent nekem, mint egy csapat, inkább olyan, mintha a második családom lenne. Sok csapattag már akkor is itt volt, amikor 2001-ben bemutatkoztam a Formula–1-ben, és a csapaton belül uralkodó egyedi hangulat külön motivációt jelent számomra, hogy tizenkilencedik idényemnek is itt vágjak neki. Nem maradnék, ha nem hinnék a csapat terveiben és közös céljainkban. Ez az istálló fontosabbnak tartja a kemény munkát, mint a hangzatos szavakat, és ez illik az én stílusomhoz. Várom a következő évadot, remélhetőleg tudunk majd tenni néhány lépést, hogy a középmezőny elejére kerüljünk – nyilatkozta bőbeszédűen a finn versenyző.

Saját Instagram-oldalán már hű volt önmagához Räikkönen.

„Ezt fogom csinálni 2021-ben is. Örülök, hogy jövőre is az Alfa Romeo pilótájaként versenyezhetek”

– írta.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

I will do this in 2021 as well. Happy to drive for @alfaromeoracingorlen next year.

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

– Az Alfa Romeo Racing volt az otthonom a Formula–1-ben az elmúlt két idényben, és boldog vagyok, hogy együttműködésünk jövőre is folytatódik. A csapat mindig megbízott bennem, és én kemény munkával és elkötelezettséggel mindig a legjobbat nyújtottam, hogy megháláljam a bizalmat. Volt néhány szép eredményünk, és úgy érzem, én is kivetettem a részem az istálló fejlődéséből, de hosszú út áll még előttünk, még ennél is többet szeretnénk elérni. Ebből az évadból sokat viszünk át a következőbe, szóval amin még idén dolgozunk, az sokat fog számítani a 2021-es idényben is. Készen állunk, hogy a legjobbat nyújtsuk – biztosította elhivatottságáról Antonio Giovinazzi a csapatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.