Messi kezd, Lovrencsics kispados, Uzuni a keretben sincs

Meglepetés a hajrában. A Ferencváros mérkőzésre nevezett keretéből a Dinamo Zagreb elleni továbbjutás kulcsfigurája, Myrto Uzuni, a Barcelonából a világ-, és Európa-bajnok Jordi Alba maradt ki. Lovrencsics Gergő kispados.

Szilágyi László (Barcelona)
2020. 10. 20. 20:10
null
A nyáron szerződtetett albán középpályás nem játszik a Nou Campban Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona délben tette közzé a mérkőzésre nevezett 23 fős keretét a saját honlapján. Nagy meglepetés nem volt a névsorban, egy kivétellel: Jordi Alba, a világ-, és Európa-bajnok, BL-győztes szélsővédő kimaradt, vélhetően őt a Real Madrid elleni hétvégi El Clásicóra akarja pihentetni Ronald Koeman, a katalánok vezetőedzője. A kapus, Ter Stegen és a belső védő, Umtiti régóta sérült, az ő távollétükre eleve lehetett számítani.

Myrto Uzuni gyorsasága hiányozhat a Fradinak a Nou Campban
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Ferencváros kerete is felkerült az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA hivatalos honlapjára. A csoportkörre szeptemberben leadott névsorhoz képest egy fontos változás történt: az albán Myrto Uzuni neve nem szerepelt a Barcelona elleni meccsre nevezett 23 fős keretben. A Ferencváros nem adott hivatalos tájékoztatást a csere okáról, bár lenne kézenfekvő magyarázat Uzuni távollétére.

Egy óra tizenöt perccel a hivatalos kezdés előtt, de legkésőbb egy órával a kezdőrúgás előtt a részt vevő csapatok kötelesek ismertetni a szűkített keretet. Ez meg is történt. A Barcelonánál kezdő, Dembelé és Griezmann csere. A Fradiban Myrto Uzuni nincs a keretben, Lovrencsics Gergő pedig a kezdőcsapatból maradt ki.

Íme a kezdőcsapatok:

Barcelona: Neto – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic, F. de Jong – Trincao, Coutinho, Fati – Messi. Csere: Pena, Tenas, Araújo, Busquets, Alená, Griezmann, Braithwaite, O. Dembélé, Puig, Firpo, Mingueza.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Haratin, Sigér D., Laidouni – Zubkov, Isael, Nguen. A kispadon: Bogdán, Bánki, Frimpong, Somália, Lovrencsics G., Mak, Baturina, Heister, Dvali, Boli.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.