időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Benedek Tibor góljait idézte fel a Magyar Vízilabda-szövetség + videó

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/waterpolo.hu
2020.11.22. 16:00
Benedek Tibor góljait idézte fel a Magyar Vízilabda-szövetség + videó

A Magyar Olimpiai Bizottság idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját, amiről a Magyar Vízilabda-szövetség sem feledkezett meg, minden hétvégén epizódokat idéz fel a sportág történetéből. Vasárnapi videójában a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor olimpiai döntőkben dobott góljait gyűjtötte össze az MVLSZ.

– A Magyar Olimpiai Bizottság december 19-én ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját. Ez alkalomból – év végéig – hétvégente meghatározó olimpiai pillanatokat villantunk fel sportágunk igen gazdag történetéből.

Benedek Tibor, sportágunk legendája az olimpiatörténetben is maradandót alkotott. Mondhatni a legmarkánsabb nyomot hagyta ott (is), nem csupán a három olimpiai aranyérem miatt – írták a waterpolo.hu Facebook-oldalán.

A bejegyzésben a júniusban elhunyt sportoló olimpiai szerepléseit is felidézik, aki játékosként ötször, segédedzői posztban, illetve szövetségi kapitányként egyszer-egyszer vett részt az ötkarikás játékokon. Három alkalommal, 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénben és 2008-ban Pekingben szerzett aranyérmet, és kétszer zárta gólkirályként a tornát.

A videóban Benedek Tibor olimpiai döntőkben szerzett góljait idézték fel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.