Rossi legalább öt poszton kénytelen változtatni a győztes csapaton

Győzelmi kényszerben fogadja ma este (Puskás Aréna, 20.45, tv: M4 Sport) a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiát a Nemzetek Ligájában, hiszen ha nem nyer, Oroszország viszont igen Törökországban, akkor már nem tudja befogni az oroszokat. Ám három nappal az Izland feletti diadal, az Európa-bajnoki részvétel kivívása után sok mindenre gondolhatunk Marco Rossi csapatával kapcsolatban, csak kényszerre nem. Ünnep lesz, ez gálameccs – nagy kár, hogy továbbra is nézők nélkül.

2020. 11. 15. 7:34
null
Könyves Norber, a ZTE kulcsembere, a válogatottban Belgrádban győztes gólt szerzett Fotó: Andrej Csukics Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónappal ezelőtt a magyar válogatott a debütáló Könyves Norbert góljával bravúros, 1-0-s győzelmet aratott Belgrádban.

Amit három nap múlva újabb dicséretes helytállás, moszkvai döntetlen követett.

E két eredmény után minden okunk megvolt és hát megvan arra, hogy számolgassunk a Nemzetek Ligájában. Megismételhetjük, hiba lenne lebecsülni ezt a sorozatot, hiszen az Eb-re is ezen a kiskapun keresztül jutottunk. Amely a világbajnokság felé vezető úton még kisebb, még szűkebbre van nyitva, de amíg átjárható, addig tartsuk számon.

A 3. csoport első helyezését – Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal szemben! – szem előtt tartva ma este nyerni kellene a szerbek ellen. Ha ez nem sikerülne, akkor csak abban az esetben marad esély erre, ha az oroszok sem győznek Isztambulban a törökök vendégeként.

Miként megírtuk, öt poszton kénytelen változtatni a csütörtöki győztes csapaton. Sallai Rolandot a Freiburg, csakúgy, mint a bolgárok elleni meccs után, ezúttal is visszarendelte, és kisebb sérüléssel bajlódik, és pedig az eltiltását tölti. Valószínűleg, mint legutóbb, a három etap közül a középsőn ismét pihenőt kap, tehát a szerbek ellen Könyves Norbert újra lehetőséget kaphat. Szinte biztos, hogy kezdő lesz (Orbán helyén) és Lovrencsics Gergő is (Fiola helyén), a kapuban pedig (Gulácsi helyett).

Loic Nego először lehet kezdő

A magyar válogatott valószínűleg így áll fel: Dibusz – Bese, Lang, Botka – Lovrencsics, Kalmár, Nagy Á., Nego, Holender – Szoboszlai, Könyves. Szőke Adrián ezúttal nem tagja a keretnek, de három szerbiai születésű játékos (Könyves Norbert, Nikolics Nemanja, Holender Filip) így is van a magyar csapatban.

A szerbek, Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány nem is kertelt, csalódottan érkeztek Budapestre, hiszen a skótokkal szemben elbuktak az Európa-bajnokságra vezető úton, az utolsó akadályban. Megtippelni is lehetetlen, hogy sztárjaik közül ki lép pályára, de bárki játsszon is, az a furcsa helyzet állt elő, hogy ezúttal ők irigykedhetnek a mieinkre.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 5. forduló:

Törökország–Oroszország, Isztambul 18.00

Magyarország–Szerbia, Puskás Aréna 20.45

A csoport állása:

1. Oroszország 4 2 2 – 7-4 8 pont

2. Magyarország 4 2 1 1 4-3 7

3. Törökország 4 – 3 1 3-4 3

4. Szerbia 4 – 2 2 3-6 2

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 3.):

Oroszország–Szerbia 3-1

Törökország–Magyarország 0-1

2. forduló (szeptember 6.):

Szerbia–Törökország 0-0

Magyarország–Oroszország 2-3

3. forduló (október 11.):

Oroszország–Törökország 1-1

Szerbia–Magyarország 0-1

4. forduló (október 14.):

Törökország–Szerbia 2-2

Oroszország–Magyarország 0-0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.