Így készül a két evangélikus püspök a pótselejtezőre + videó

Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Agnes M. Sigurðardóttir izlandi evangélikus püspök videóüzenetet küldött az Evangélikus.hu szerkesztőségének a csütörtök esti Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtező előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: evangelikus.hu2020. 11. 12. 19:48
null
Fabinyi Tamás evangélikus elnök-püspök Forrás: Evangelikus.hu (YouTube)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az 50-es években az Aranycsapat világszínvonalra emelte a magyar válogatottat. Abban az időben a világ első számú, talán minden idők legnagyobb játékosa Puskás Ferenc magyar volt. Puskás a magyar válogatottal Reykjavíkba jött mint szövetségi kapitány, és az izlandi nemzeti válogatottal mérkőztek meg. Emlékszem arra a mély tiszteletre, amit az izlandiak éreztek a legendás játékos iránt – idézte fel a történeteket videóüzenetében Agnes M. Sigurðardóttir, miközben egy labdát tartott a kezében.

– A labdarúgás nem csupán a versengésről, hanem a kultúrák, nemzetek és vallások közeledéséről is szól. Sok fiatal talál példaképet a focipályán – emelte ki az izlandi evangélikus püspök, majd hozzátette, hogy Fabiny Tamással együtt ő is a képernyő előtt fog szurkolni.

Fabiny Tamás is válaszolt az izlandi egyházi vezető üzenetére.

Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök
Forrás: Evangelikus.hu (YouTube)

– Agnes püspök sportszerű módon egyebek mellett Puskás Ferencre utal, hogy Izlandon is ismerik őt. Szeretném, ha a mai futballistáinkat is megismernék Izlandon, és azt is nagyon szeretném, ha ez a csütörtök esti mérkőzés a sportszerűségről, az egymás iránti tiszteletről, az európai összefogásról és a diszkrimináció elleni közös fellépésről szólna – mondta az evangélikus elnök-püspök.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.