Josep Guardiola 2023-ig hosszabbított a Manchester Cityvel

Josep Guardiola és a Manchester City meghosszabbította a katalán sztáredző szerződését 2023 nyaráig, akinek Angliában csak a Bajnokok Ligáját nem sikerült megnyernie. Ő maga megtiszteltetésnek veszi, hogy a klub vezetői bíznak benne.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 16:38
Guardiola, Pep
Guardiola fiatal játékost hozott a Cityhez Fotó: Szaszahara Kodzsi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Josep Guardiola vezetőedző két évvel meghosszabbította a szerződését a Manchester City labdarúgócsapatánál. A klub honlapján Az utazás folytatódik címmel tegnap jelentették be, hogy a manchesterieket 2016 óta irányító spanyol szakember 2023 nyaráig érvényes megállapodást írt alá.

– Nagyszerű dolgokat értünk már el közösen, gólokat szereztünk, trófeákat nyertünk, minden támogatást megkaptam – nyilatkozott a spanyol szakember. – Megtisztelő, hogy a tulajdonos, az elnök és a sportigazgató is bízik bennem.

 

A korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent irányító Guardiolával a manchesteri együttes az eddig lejátszott 245 mérkőzéséből 181-et megnyert, az angol bajnokságban kétszer, az FA Kupában egyszer, a Ligakupában háromszor ért a csúcsra, az angol Szuperkupát pedig kétszer hódította el.

Josep Guardiola 2016 nyarán Manuel Pellegrini helyét vette át a Manchester Citynél. Akkor három évre szerződött, és most újra hosszabbított. Az első szezonjában trófea nélkül maradt a Cityvel, a megfiatalított keretnek idő kellett a sikerekhez. A bajnokságot a harmadik helyen zárta csapat, a BL-ben pedig már a tizenhat között kiestek. Ez volt az első alkalom, hogy Guardiola nem jutott el minimum az elődöntőbe az aktuális csapatával.

A 2017/18-as szezon már jóval sikeresebb volt, hiszen a City kereken száz pontot gyűjtve megnyerte a Premier League-et és a Ligakupát is, utóbbi döntőjében az Arsenalt győzte le a döntőben. A Bajnokok Ligájában viszont ezúttal is elmaradt a kiugró eredmény, a Liverpool jobbnak bizonyult a negyeddöntőben. A következő idény lehengerlően sikerült, ugyanis Guardiola vezetésével a City minden lehetséges Angliában megszerezhető trófeát begyűjtött. A Community Shield, a Premier League, a Ligakupa és az FA-kupa serlege is Manchesterbe került. A hazai porondon begyűjtött négy trófea mellé azonban nem sikerült behúzni a Bajnokok Ligáját, ezúttal a Tottenham Hotspur állította meg az otthon amúgy egyeduralkodó gárdát a negyeddöntőben.

A közelmúltban felröppent annak a híre, hogy a Barcelona Josep Guardiola visszacsábításával bírná maradásra Lionel Messit, ám a katalánokkal sikert sikerre halmozó edző határozottan cáfolta, hogy visszatérne egykori klubjához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.