időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Olimpiai bajnokunk 38 évesen a 2023-as hazai vb-re is készül

Magyar Nemzet
2020.11.17. 12:20
Olimpiai bajnokunk 38 évesen a 2023-as hazai vb-re is készül

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián bízik benne, hogy térdműtétjeit követően, december elején újra edzhet.

A 2012-es londoni ötkarikás játékokon győztes kalapácsvető az M4 Sport Sporthíradójában kedden felidézte, hogy az elmúlt másfél éve nagyon rosszul alakult: az első műtéte nem sikerült tavaly februárban, így megsérült a jobb térde, és kiújult a problémája a balban is, ezért most mindkettőből el kellett távolítani a leszakadt porcot. Két hónapon belül mindkét beavatkozást elvégezték, az orvosok mindent rendben találtak, tünetmentes és nincsenek fájdalmai. Reméli, hogy az év utolsó hónapjában megkezdheti a felkészülést a jövő nyári tokiói olimpiára. A 38 esztendős dobóatléta heti négy-öt alkalommal jár gyógytornára, elősegítve az izmok visszaépítését az edzésmunka megkezdése előtt.

Pars Krisztián úgy gondolja, pontszerző lehet a tokiói ötkarikás játékokon
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

– Nagy technikai dolgokat kell megoldani ahhoz, hogy a kalapács elszálljon 78 méterre – szögezte le Pars. Hozzáfűzte: ha sikerül decembertől májusig sérülésmentesen végigcsinálnia a munkát, és az erőnléte is helyreáll, akkor nem tesz le róla, hogy ez az eredmény az olimpián meglegyen, márpedig meglátása szerint ezzel a legjobb nyolcba vagy akár hatba is be lehet kerülni.

Halász Bence személyében már van biztos induló a magyar férfi kalapácsvetők között a tokiói olimpián, a világbajnoki bronzérmes atléta tavaly júniusban dobta meg a 77,5 méteres kvalifikációs szintet, az idei világranglistán pedig 79,88 méteres eredményével a harmadik helyen áll. Pars idei legjobb eredményét, ami 74,89 méter, szeptemberben érte el, ezzel 31. az idei rangsorban. Lényeges, hogy az olimpiai részvételhez nem kell feltétlenül teljesíteni a szintet, ha nem jön össze a 32 fős mezőny a szintesekből – férfi-kalapácsvetésben egyelőre tizenhatan vannak –, akkor a világranglista alapján kiegészítik, olimpiai bajnokunk ebben is bízhat.

Pars Krisztián kitért rá: az edzésmunkán sok mindenben változtatniuk kell, hiszen már máshogy regenerálódik, mint fiatalabb korában. Ugyanakkor hatalmas motiváció számára a 2023-as budapesti világbajnokság, amelyen nagyon szeretne részt venni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.