Feczkó Diósgyőrben tapasztalt középhátvédet kért, de nem kapott

Mindenért vállalja a felelősséget, de van véleménye a DVTK mélyrepüléséről a héten menesztett vezetőedzőnek, Feczókó Tamásnak. A szakember szerint tavasszal kezdődtek a gondok, amikor két középső védő – akiket a mai napig nem sikerült pótolni – védő távozott a klubtól.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 9:25
Feczk Tams;
Az előző szzonban, tavasszal kezdődtek a gondok Diósgyőrben Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes intejút adott a Nemzeti Spornak Feczkó Tamás, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapata éléről kedden felállított szakember. Feczkó irányításával az előző szezonban sokáig remekül tartotta magát a DVTK, a bajnokság márciusi felfüggesztéséig az ötödik helyen állt a csapat, majd a bajnokság folytatása után annak is örülhetett, hogy megkapaszkodott az első osztályban. – Januártól a bajnokság felfüggesztéséig lejátszott kilenc bajnokin tizennyolc pontot szereztünk. Ez a legjobb teljesítmény volt a mezőnyben, még a Ferencváros is eggyel kevesebbet gyűjtött, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott. Tizenkilenc gólunk a legtöbb volt a mezőnyben a bajnokságnak abban a szakaszában, ráadásul minden poszton versenyhelyzet volt. Még a májusi újraindulásnál is ideálisnak mondhattuk a helyzetet, mert legyőztük a Mezőkövesdet, a negyedik helyen álltunk a tabellán, és néhányan már-már nemzetközi kupaindulásról kezdtek beszélni. Ez persze irreális elvárás lett volna, de mert sportemberek vagyunk, megpróbáltuk elérni. Négy fordulóval az idény vége előtt a Puskás Akadémia elleni vereséggel egyértelművé vált, hogy a nemzetközi kupaszereplés csak ábránd marad. De legalább eldőlt az is, hogy bent maradunk az NB I-ben. Így viszont a klubvezetőség célként tűzte ki a saját nevelésű játékosok szerepeltetését, vagyis a hajrában az egyik legalacsonyabb átlagéletkorú csapattal léptünk pályára – mondta az edző a sportlapnak.

Vállalja a felelősséget a kudarcért, de nem volt könnyű dolga
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Feczkó szerint a gondok januárban kezdődtek, amikor Tamás Márk Lengyelországba igazolt, és a szezon hajrájában a másik belső védő, Dusan Brkovics is távozott. Őket azóta sem tudta megfelelően pótolni a DVTK. – Már a nyáron jeleztem a vezetőknek, hogy egy tapasztalt belső védőre szükségem lenne, elsősorban olyanra, aki irányíthatja a védelmet. A tulajdonos, aki egyébként minden kérésemet támogatta, ezúttal is biztosította az anyagi hátteret, ám az üzlet a mai napig nem valósult meg – fogalmazott a 43 éves edző, aki Molnár Gábor sérülését is nagyon fájlalta, mert a fiatal csatár tudott segíteni a csapatnak.

A menesztett edző azt kívánja, hogy a jelenleg az utolsó előtti helyen álló Diósgyőr szurkolói újra győzelmeknek örülhessenek, illetve hogy a tulajdonos és a csapat sikereket érjen el. – Ugyanakkor a klub „Együtt vagyunk, győzni fogunk!” jelszavából az utóbbi csak akkor valósulhat meg, ha az előbbi is – mondta Feczkó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.