Ha Rebrovnak szerencséje lesz, a Fradi legyőzheti a Dinamo Kijevet

Szabó József, a Dinamo Kijev korábbi játékosa és edzője Szerhij Rebrov csapatának, a Ferencvárosnak szurkol a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az ukrán együttes ellen rendezendő ki-ki meccsen.

Forrás: nemzetisport.hu2020. 12. 04. 15:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben szerdán a Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett a Barcelonától a Bajnokok Ligája G csoportjának másik mérkőzésén, a Dinamo Kijev is kikapott 3-0-ra a Juventus otthonában. Ez azt eredményezte, hogy az utolsó fordulóban az ukrán és magyar csapat közötti ki-ki meccs dönt a csoport harmadik helyéről, arról, melyikük folytathatja tavasszal az Európa-ligában. „Ha végre szerencséje is lesz a Ferencvárosnak, továbbjuthat” – mondta a Nemzeti Sportnak a kárpátaljai, ungvári születésű Szabó József, korábbi negyvenszeres szovjet válogatott, a Dinamo Kijev volt játékosa és edzője. „Szerdán az egy időben rendezett két meccs között váltogattam a csatornát, de inkább Rebrov csapatát néztem, hiszen a játékosom volt. Sajnálom Szerhijt, mert ha a Juventustól nem kaptak volna gólt a lefújás előtt, kevés gólos vagy gól nélküli döntetlen is elegendő volna nekik Kijevben.”

Szabó József elmondta azt is, hogy bár a sorozat eddigi részében viszonylag jó képet mutatott magáról a Ferencváros, ezúttal néhány játékosnál képességbeli hiányosságokat látott: „Vannak olyanok a Fradiban, akik nem eléggé jók ahhoz, hogy a Ferencváros mezét viseljék, nincs meg ehhez a szükséges technikai képzettségük.” Szabó úgy látja, az utolsó meccsen valamennyire az ukrán együttes az esélyes. „A Dinamo Kijev sem olyan csapat már, mint egykor volt, a Juventustól könnyen kaphatott volna öt-hat gólt. De pillanatnyilag fizikailag, technikailag és tulajdonképpen minden tekintetben jobb a Ferencvárosnál. A mérkőzést árgus szemekkel figyelik a kijevi vezetők is Rebrov miatt, már most mindenki erről a meccsről beszél. Hazai pályán jó esélye van a Kijevnek, hogy megszerezze a harmadik helyet, de ha Rebrovnak végre szerencséje lesz, az FTC meglepetést szerezhet. Én mindenesetre nagyon szorítok a zöld-fehérek sikeréért.

A G csoport állása

1. FC Barcelona 5 5 – – 16– 2 +14 15

2. Juventus 5 4 – 1 11– 4 +7 12

3. Dinamo Kijev 5 – 1 4 3–13 –10 1

4. Ferencváros 5 – 1 4 5–16 –11

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.