Hat gólt kapott a Leeds, Solskjær mégis dicsérte a csapatot

Ole Gunnar Solskjær a Manchester United vasárnapi fölényes győzelmét követően dicséretekkel halmozta el tanítványait. A norvég vezetőedző méltatta az ellenfél játékát is, annak ellenére, hogy hat gólt kapott a Leeds csapata az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság tizennegyedik fordulójának mérkőzésén.

2020. 12. 21. 8:17
Premier League, Leeds, Manchester United
Bruno Fernandes éppen csapata harmadik találatát szerzi Fotó: EPA/Michael Regan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leeds elleni mérkőzését megelőzően a Manchester United két döntetlen és három vereség mellett csak egy győzelmet tudott felmutatni ebben a bajnoki idényben az Old Traffordon. Így kapóra jött a Vörös Ördögöknek, hogy a tizennegyedik fordulóban egy újonc ellen kellett pályára lépniük, és alkalmat kaptak arra, hogy javítsanak arcpirító hazai statisztikájukon. Ezt meg is tették, sőt, gólparádét rendeztek: 6-2-re ütötték ki a vendégeiket.

Ole Gunnar Solskjær – érthető módon – elégedett volt a látottakkal, csak azt sajnálta, hogy nézők nélkül rendezték meg ezt az összecsapást.

– Ez fantasztikus volt. Az első három percben Scott McTominay lőtt két gólt, ami nagyszerű kezdet. Megtaláltuk a módját, hogy feltüzeljük a játékosokat. Képzeljék el, hogy milyen lett volna, ha 75 ezer ember lett volna ott velünk! Mindenki úgy tekintett volna erre a meccsre, mint a Manchester United egyik legjobb, Leeds elleni hazai találkozójára – vélekedett a hazaiak vezetőedzője.

A norvég szakember a vendég gárdával kapcsolatban is megszólalt, méretes zakó ellenére is dicsérte a leedsi csapatot.

- A Leeds ugyanúgy játszik 0-0-nál, 4-0-s vezetésnél, vagy 0-4-es állásnál is. Minden egyes mérkőzésen tartják ugyanazt a szintet a játékosaik. Az utolsó sípszóig rohannod kell ellenük.

Bruno Fernandes éppen csapata harmadik találatát szerzi
Fotó: EPA/Michael Regan

A Manchester United újabb győzelmével immár a tabella harmadik helyére lépett elő, ami hatalmas előrelépést jelent az évad kezdetén sokat bukdácsolt csapatnál. Solskjær szerint azonban még nem jött el az ideje, hogy fiaival a tabellában gyönyörködjenek, arra néhány hónapot várniuk kell.

– Az idény harmada ment el. Ilyenkor nem lehet helyezésekről beszélgetni. Folytatjuk a kemény munkát, aztán márciusban, áprilisban már talán ránézhetünk a tabellára is – magyarázta a Manchester United korábbi játékosa.

A vendégeket irányító Marcelo Bielsa úgy véli, csapata rossz helyzetkihasználása billentette a mérleg nyelvét a házigazda javára.

– Voltak lehetőségeink, hogy visszatérjünk a meccsbe. A pontosság hiányzott a játékunkból. Ők belőtték a ziccereiket, mi pedig nem. A második félidőben a nyolcvanadik percig tartottuk velük a lépést, azután nekik könnyebben ment a helyzetek kialakítása, mint nekünk. Végig küzdöttünk, ez a kötelességünk. Dolgozunk a hibáinkon, és megőrizzük az erényeinket. De soha nem fogunk lemondani a játékstílusunkról – húzta alá a Leeds vezetőedzője.

Az angol élvonal újonca a tizennegyedik helyet foglalja el a tabellán, hét egységgel megelőzve a kiesőhelyen álló Burnleyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.