Holman Dávid, Nagy Ádám és Kalmár Zsolt a gólszerzők között

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb tavasszal lép majd pályára, ám addig sem közömbös, hogy a csapat gerincét adó légiósok hogyan szerepelnek a klubjaikban. A legutóbbi hétvégén három magyar futballista is gólt szerzett, ám ez a legtöbb jó, amiről beszámolhatunk szokásos összeállításunkban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 07. 15:30
null
Holman Dávid két góljával nyert a Slovan Bratislava Fotó: Facebook.com/SKSlovanBratislava1919
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holman Dávid, és Kalmár Zsolt is gólt, illetve gólokat szerzett, mégsem ez volt a legjobb hetük a külföldön játszó magyar futballistáknak. Többségük csak epizódszerepet kapott, ha játszott egyáltalán.

Az angol másodosztályú Bristolban szereplő Nagy Ádám múlt kedden sorozatban a hatodik meccsen volt kezdő a Championshipben és a negyvennégyszeres válogatott középpályás a QPR ellen 2-1-re megnyert meccsen győztes gólt szerzett. Ez volt a második találata, mióta tavaly a Bristolhoz szerződött, érdekesség, hogy az elsőt is a QPR ellen jegyezte, még az előző idényben, 2019 augusztusában. Nagy Ádám a gólja után szombaton is kezdett a Birmingham elleni hazai találkozón, de csapata 1-0-s vereséget szenvedett, őt a 87. percben lecserélték.

Holman Dávid két góljával nyert a Slovan Bratislava
Fotó: Facebook.com/SKSlovanBratislava1919

Feltétlenül említést érdemel Holman Dávid, ugyanis a szlovák élvonalban listavezető Slovan Bratislava hazai pályán az ötszörös magyar válogatott középpályás két góljával győzött 2-0-ra az AS Trencín ellen. Holman a mostani idényben a hatodik és a hetedik gólját szerezte a bajnokságban, az első félidőben 11-esből volt eredményes, a büntetőt ő is harcolta ki, majd a 91. percben is betalált. Szlovákiában maradva a Dunaszerdahely játékosa, Kalmár Zsolt is eredményes volt, tizenegyesből talált be a Zlaté Moravce kapujába, ám a csapata 3-1-es vereséget szenvedett.

A német Bundesligában az idény egyik legjobb meccsét játszotta Münchenben a Bayern ellen az RB Leipzig. A lipcsei kaput védte, pedig a 78. percben állt be csereként. A változatos, gólokban gazdag mérkőzés 3-3-mal ért véget, Gulácsi nagy bravúrján is múlott, hogy a bajoroknak nem sikerült nyerniük. A Leipzig a harmadik helyen áll a tabellán két ponttal lemaradva a Bayern, és eggyel a Leverkusen mögött. a 74. percben lépett pályára a Freiburgban, amely házigazdaként 2-2-t játszott a Mönchengladbachhal.

esetleges klubváltásáról naponta érkeznek a hírek, a hétvégén ugyanakkor nem a legjobb formáját futotta: a Salzburg 1-0-ra kikapott az Admira Wacker vendégeként az osztrák bajnokságban, a magyar középpályást pedig a 61. percben lecserélték. Törökországban a Besiktas 3-0-ra verte meg a Kasimpasát, amelybe Varga Kevint a 13. percben cserélték be. A belga Leuven 2-1-re legyőzte ugyan a Cercle Bruhes együttesét, ám a hazai csapat magyarja, Bese Barnabás csak a kispadot koptatta.

Cipruson Szalai Attilát az Apollon Limasszol nem nevezte a Paralimni elleni mérkőzésre, Hollandiában pedig a Feyenoord–Heracles meccsen Szőke Adrián a 84. percben állt be a vendégekhez, a végeredmény pedig 0-0 lett. A szerb Partizan Beograd játékosa, Holender Filip koronavírusos, ezért nem játszhatott, a svájci Lugano soros mérkőzése pedig elmaradt, így Kecskés Ákos ezúttal nem léphetett pályára. Végül egy hír a tengerentúlról: az észak-amerikai profi liga, az MLS rájátszásának főcsoportdöntőjében a Columbus Crew 1-0-ra legyőzte a New England Revolution csapatát, ezzel bejutott a döntőbe, ám sajnos Németh Krisztián szolgálatait most nem vette igénybe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.