Magyar játékos lett az ősz legjobbja a szlovák élvonalban

A magyar válogatott Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely csapatkapitánya lett a szlovák labdarúgó-bajnokság őszi idényének legjobb játékosa. Holman Dávid, a címvédő Slovan Bratislava futballistája a harmadik helyen végzett.

Forrás: MTI2020. 12. 20. 15:08
Kalmár Zsolt
Dunaszerdahely 20200912 Labdarúgás 2020 Fortuna Liga Dunaszerdahely Dac Ruzomberok Rózsahegy Fotó Lelkes Ernő Dac Schafer András Kalmár Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC DAC honlapjának vasárnapi beszámolója szerint a középpályás a teljesítményértékelő InStat-rendszer adatai szerint 286 ponttal lett a teljes mezőny legjobbja. A második helyen panamai csapattársa, a hátvéd Cesar Camarena Blackman (282), a harmadikon pedig a címvédő és listavezető Slovan Bratislava magyar válogatott támadó középpályása, Holman Dávid (278) végzett.

Kalmár 11 találattal vezeti a góllövőlistát, az őszi szezonban négy gólpasszt is kiosztott, ő próbálkozott a leggyakrabban kapura lövéssel (65), ő találta el legtöbbször a kaput (37), és ő értékesítette a legtöbb büntetőt (4). Holman Dávid nyolc alkalommal volt eredményes.

A Dunaszerdahely 18 fordulót követően a tabella második helyén áll, hátránya öt pont a Slovan Bratislava mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.