Liverpooli erődemonstráció: hetet egy csapásra idegenben

A címvédő és éllovas Liverpool 7-0-s győzelmet aratott a Crystal Palace otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szombati játéknapján.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 16:54
Forrás: Twitter/Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool gólszerzői Minamino (3.), Mané (35.), Firmino (44., 68.), Henderson (52.) és Szalah (81., 84.) voltak, utóbbi az 57. percben állt be Mané helyére. Firmino és Szalah a két találata mellett egy-egy gólpasszt is jegyzett. A címvédő győzelme azt jelenti, hogy a karácsonyi ünnepeket sorozatban harmadszor a Premier League tabellájának élén tölti; legközelebb 27-én lép pályára, akkor a West Bromwich Albiont fogadja. A csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) gáláján az év edzőjének megválasztott Jürgen Klopp irányítása alatt a Liverpool már másodszor szerzett legalább hat gólt idegenbeli bajnokin, 2016 februárjában az Aston Villa vendégeként nyert 6-0-ra. A csapat szombaton a legnagyobb különbségű idegenbeli sikerét aratta a Premier League történetében, a Crystal Palace pedig a legnagyobb különbségű hazai vereségét szenvedte el.

Fotó: Twitter/Liverpool FC

Premier League, 14. forduló:

Szombati műsor:

Crystal Palace–Liverpool 0-7 (0-3)

Southampton–Manchester 0-1 (0-1)

Everton–Arsenal 2-1 (2-1)

Newcastle United–Fulham 21.00

Vasárnap játsszák:

Brighton–Sheffield United 13.00

Tottenham–Leicester 15.15

Manchester United-Leeds United 17.30

West Bromwich Albion–Aston Villa 20.15

Hétfőn játsszák:

Burnley–Wolverhampton 18.30

Chelsea–West Ham United 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.