Két álomdöntő is összejöhet ma a magyar bajnokságon

Ma eldől, hogy vívásban kik lesznek az idei magyar bajnokok, de a járványhelyzetre való tekintettel a nagyközönség mindezt most csak a magyar szövetség weboldalán követheti.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Vívószövetség2020. 12. 19. 9:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoktól eltérően a vívók nagy családja pénteken három kisebbre szakadt az országos bajnokság nyitó napján. A koronavírus-járvány miatt ugyanis biztonsági okokból három különböző fővárosi helyszínen, a BOK Sportcsarnokban (párbajtőr), a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (tőr) és az UTE vívótermében (kard) rendezték meg a selejtezőket. Ám a mai program már kizárólag a BOK Sportcsarnokban zajlik.

A selejtezőkben különösebb meglepetés nem történt, viszont ma már a legjobb 32 között is „slágerderbiket” láthatunk. A nyolc pástos live streamen keresztül ugyanis bárki követheti a Magyar Vívószövetség weboldaláról az országos bajnokságot. Férfi párbajtőrben már az első körben lesz Rédli András–Andrásfi Tibor, Peterdi András–Szényi Péter vagy éppen Koch Máté–Berta Dániel összecsapás. A hölgyeknél Szász-Kovács Emese ezúttal sem hagyott kétséget klasszisa felől, táblaegyesként folytathatja. Követték őt a válogatott társak is, ráadásul Nagy Kinga éppen olimpiai bajnokunkkal kezd majd a 32-ben. Férfi kardban elviekben összejöhet a Szilágyi Áron–Szatmári András álomdöntő, ugyanis olimpiai, illetve világbajnokunk a tábla első és második helyére került, azaz csak az aranyéremért kerülhetnek egymással szembe. Miként a hölgyeknél szintén létrejöhet a Márton Anna–Pusztai Liza szuperdöntő. Igaz, ez itt a szerencsének is köszönhető, mert előbbi hibátlan volt pénteken, miközben utóbbinak becsúszott vereség, ám a sors kegye volt a kardcsemegére áhítozóknak.

Folytatás tehát ma reggel 9.30-tól, és a negyeddöntőktől kezdve valamennyi asszó követhető lesz a live streamen. A döntős program a megnyitóval és a kerekes székes finálékkal 13.30-kor kezdődik, a hat fegyvernem aranymeccse a férfi tőrözőkével nyit, körülbelül fél 3-kor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.