A magyarokat kiejtő holtfáradt franciák elvéreztek a vb-elődöntőben

Svédország szétfutotta Franciaországot a férfikézilabda világbajnokság elődöntőjében. A skandinávok tempókézilabdájával és lövési hatékonyságával nem tudott mit kezdeni a magyarok elleni hosszabbítás után kivívott mérkőzés után túl fáradt francia válogatott. A vasárnapi fináléban a svédek ellenfele a spanyol válogatottat 35-33-ra legyőző Dánia lesz.

Magyar Nemzet
2021. 01. 29. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatottat a legjobb nyolc között elbúcsúztató Franciaország ellenfele Svédország volt a férfikézilabda-világbajnokság első elődöntőjében. A mérkőzést a skandinávok kezdték jobban, ahogy a magyarok ellen, ezúttal is beragadtak a kezdésnél a franciák, és látványosan szenvedtek a svédek tempókézilabdájával szemben. Három, négy góllal is vezettek a Jim Gottfridson vezette svédek, a francia válogatottban sok volt az egyénieskedő, öncélú megoldás. Gille kapitány a két szélsőjét, és a magyarok ellen betliző Mahét is lecserélte. A félidő 16-13-as svéd vezetéssel ért véget. A magyarok ellen megsérült Luka Karabatic nagyon hiányzott a franciáknál, Nedim Remili tartotta a lelket a franciákban, de ez kevés volt a 94 százalékos lövési hatékonysággal célzó svédek ellen.

Daniel Pettersson és a svéd csapat remek napot fogott ki
Fotó: Reuters/Mohamed Abd El Ghany

A szünet után egy gólra zárkózott a francia válogatott, de az egyenlítés nem jött össze. Hampus Wanne, Gottfridson és Fredrik Pettersson góljaival megint elhúztak a svédek. Fegyelmezetten védekeztek és villámgyorsan megindultak, lerohanásgólokkal büntették a franciák technikai hibáit. A 34 éves Andreas Palicka parádézott a svéd kapuban, 23-20-as svéd előnyről indult a mérkőzés utolsó negyedórája. Egyre közelebb került a svéd válogatott ahhoz, hogy húsz év elteltével újra vb-döntőt játsszon.

Az utolsó öt perc megkezdése előtt Gille szövetségi kapitány időt kért, de nem történt csoda, a különbség csak nőtt a hajrában. Svédország teljesen megérdemelten jutott a világbajnoki döntőbe. Története során nyolcadszor.

A vasárnapi döntőben Dánia lesz Svédország ellenfele. A világbajnok címvédő a 12 gólos Mikkel Hansen vezérletével végig vezetve győzte le a spanyol válogatottat 35-33-ra.

Férfikézilabda-világbajnokság, elődöntő: Svédország–Franciaország 32-26, Dánia–Spanyolország 35-33.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.