Az Inter sztárja a Juventus címerét csókolta meg + videó

Nem múlt el botrány nélkül az Internazionale–Juventus rangadó a Serie A-ban vasárnap este. A mérkőzésen győztes milánóiak gólszerzője, Arturo Vidal ahelyett, hogy ünnepelt hős lenne, a saját szurkolói előtt magyarázkodhat, amiért a találkozó kezdete előtt megcsókolta a Juventus címerét egykori csapattársa, Giorgio Chiellini mezén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 18. 10:55
FC Barcelona vs PSV Eindhoven
epa07030765 Barcelona's midfielder Arturo Vidal sits on the bench during the UEFA Champions League Group B soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at Camp Nou stadium, in Barcelona, Spain, 18 September 2018. EPA/ENRIC FONTCUBERTA Fotó: ENRIC FONTCUBERTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország legnagyobb rangadója a Derby d’Italia, amelyet a legutóbbi fordulóban az Inter 2-0-ra nyert meg a Juventus ellen. A mérkőzést követő legnagyobb hullámokat nem az eredmény verte, hanem Arturo Vidal viselkedése. A chilei középpályás szerezte meg a vezetést a milánóiaknak már a 12. percben, azonban a kezdő sípszó előtt tette azt, amelyen most sokan csámcsognak. A bemelegítésnél üdvözölte volt csapattársát, Giorgio Chiellinit, akinek a mezén megcsókolta a Juventus-címert.

Vidal pályafutása legszebb időszakát a Juventusban töltötte, amellyel négyszer nyerte meg a Serie A-t. Azokban az időkben jó barátságba került Chiellinivel, és ezt nem leplezi. Ezzel még nem is lenne baj, de azzal, hogy az Inter játékosaként megcsókolta a legnagyobb rivális Juventus címerét, sok szurkolónál kiverte a biztosítékot.

– Nem az volt a szándékom, hogy megcsókoljam egy másik csapat címerét – magyarázkodott Vidal az Instagramon. – A tettem a szeretet demonstrációja volt egy testvér iránt, akitől a futballt kaptam, és akivel csodálatos éveket töltöttem együtt. Tisztelem a csapatomat, a szurkolóinkat és az embereket, akik bíztak bennem, és szeretném gyarapítani ennek a fantasztikus klubnak a történelmét.

Chiellini a tavaly megjelent önéletrajzi könyvében írt arról, hogy Vidal alkoholproblémákkal küzdött Torinóban. Elmesélt egy történetet, amikor az Egyesült Államokban edzőtáboroztak, Miamiban éjszakáztak, és másnap reggel Vidal még az edzésen is részegnek tűnt. A Juventus akkori edzője, Antonio Conte (aki jelenleg az Intert irányítja) közel állt ahhoz, hogy kirúgja a csapatból, de az edzés végére Vidal mindenkit lefutott húsz méterrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.