Nagy nevek maradtak ki a vízilabda-válogatott keretéből

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában.

Magyar Nemzet
Forrás: vlv.hu2021. 01. 05. 14:40
Märcz Tamás
A voksolók között ott van az olimpiai bajnok Märcz Tamás, a jelenlegi szövetségi kapitány is Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának beszámolója szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány és együttese a kedd délelőtti tréninget követően utazott a torna helyszínére, ahol az olimpiai kvótás gárda pénteken az olaszokkal játszik negyeddöntőt. Amennyiben a magyar csapat nyer, akkor szombaton az elődöntőben a Horvátország–Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókra vasárnap kerül sor.

Az eddig együtt edző húsz játékos közül Lévai Márton (kapus), Bátori Bence, Hárai Balázs, Pásztor Mátyás és nem tagja az utazó keretnek. A benevezett 15 játékos közül 13 játszhat, a két tartalékot csak akkor lehet adott meccsre „becserélni” valaki helyett, ha ezt pozitív Covid-teszt indokolja.

– Mindenekelőtt a jó hír: a vasárnap elvégzett tesztelések minden esetben, tehát valamennyi játékosnál és a stábtagnál is negatív eredményt hoztak. Ez tehát nem befolyásolta a keretszűkítésről meghozott döntésemet. Sajnos azonban más egészségi problémák beleszóltak abba, hogy kik folytathatják a közös munkát. Ismert, hogy és eleve nem szerepelt a behívottak között egészségügyi probléma, illetőleg a jelenleg folyó rehabilitációs munka miatt. Sajnos a behívott Hárai Balázs egyetlen edzésünkön sem tudott részt venni, vártam, hogy miként alakul az állapota, de végül nélkülöznünk kellett, így nincs az utazó keretben. Zalánki Gergőt is folyamatosan figyeltem az edzések közben, és sajnos azt kellett megállapítanom, hogy nincs még olyan állapotban, hogy zsinórban három mérkőzésen szerepeljen. Nem kockáztattam, hogy esetleg az első mérkőzés után kevesebben maradjunk, ezért most ő is kereten kívül maradt. A két fiatal, Konarik Ákos és Vigvári Vendel bekerült az „utazóba”, nemcsak azért, mert jól teljesítettek, hanem azért is, mert szeretném, ha ott lennének a nemzetközi vérkeringésben. A 13-as lista leadásával megvárom a hivatalos határidőt, ami a csütörtöki technikai értekezlet időpontja – mondta el Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), (FTC–Telekom Waterpolo), mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC–Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC–Telekom Waterpolo), (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC–Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC–Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC–Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC–Telekom Waterpolo).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.