A másodosztályba száműzték a legjobb szlovák futballbírót + videó

Nagyon benézett egy műesést a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban múlt vasárnap Ivan Kruzliak, északi szomszédunk legjobb játékvezetője a Trencsén–Dunaszerdahely (3-3) találkozó hosszabbításában indokolatlanul ítélt büntetőt a vendégeknek, akik ezzel egyenlítettek. A sípmestert a történtek miatt eltiltották, s az idény végéig a másodosztályba száműzték.

2021. 02. 19. 19:23
null
Kalmár Zsolt Forrás: Facebook/DAC 1904
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivan Kruzliak csütörtökön az Európa-ligában rendben levezette az Lille–Ajax (1-2) összecsapást, s foglalkoztatott bíró a nemzetközi porondon. Mást ne mondjunk, tavaly októberben ő dirigálta a Ferencváros–Dinamo Kijev (2-2) Bajnokok Ligája-meccset, novemberben pedig a Magyarország–Törökország (2-0) válogatott találkozót a Nemzetek Ligájában, s igazán nem lehetett rá panaszunk. Azóta a BL-ben megkapta a Borussia Dortmund–Club Brugge mérkőzést, a Mönchengaldbach–Internazionale (2-3) meccsen pedig ő volt a negyedik játékvezető. A 33 éves bíróhoz az UEFA-tól a következő hetekben is befuthat megbízatás, s kíváncsiak vagyunk, hogy így lesz-e, mert hazájában pénteken eltiltották, és a szezon végéig csak a másodosztályban bíráskodhat.

Kruzliak múlt vasárnap a Fortuna Liga 19. fordulójában rendezett AS Trencin–FC DAC, vagyis a Trencsén–Dunaszerdahely találkozón nagyot hibázott, amint azt bizonyosan Magyarországon is sokan látták, mert ezt az M4 Sport+ élőben közvetítette. A 92. percben a 3-2-es hátrányban levő dunaszerdahelyiek nigériai légiósa, Abdulrahman Taiwo a 16-osan belül látványosan ellökte magától Adrián Slávikot, majd elesett, a játékvezető pedig teljesen váratlanul 11-est ítélt, hiába tiltakoztak a hazaiak. Az egyikük mutatta is a bírónak, hogy nézze meg videón a jelenetet, s érdekesség, hogy volt is VAR a stadionban, de csak tesztüzemben, így nem lehetett igénybe venni a segítségét.

Az ominózus eset a találkozó összefoglalójában 6:30 percnél látható:

A DAC a találkozón így már a második 11-esét rúghatta, s a venezuelai Eric Ramírez a bal sarokba lőtt, de ezt meg kellett ismételnie, mert többen befutottak a 16-oson belülre. Ramírez nem volt szívbajos, másodszor is ugyanoda lőtte a labdát, beállítva a 3-3-as végeredményt. A DAC első 11-esét a 61. percben amúgy Kalmár Zsolt értékesítette, ennek a büntetőnek a jogosságához nem fért kétség.

Kalmár Zsolt a DAC vezéregyénisége, ezen a meccsen is jól játszott
Fotó: Facebook/DAC 1904

Ivan Kruzliak másnap elismerte, hogy a hosszabbításban hibás ítéletet hozott, és elnézést kért a trencséniektől. A Szlovák Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága pénteken megtárgyalta a történteket, és Kruzliakra súlyos büntetést szabott ki. A játékvezetőt hat mérkőzésre eltiltották, utána pedig június 30-ig csak a második vonalban fújhatja a sípot. A döntést meghozó testület vezetője, Marian Ruzbarsky megjegyezte: az, hogy a hazai büntetése ideje alatt Kruzliak nemzetközi mérkőzéseken bíráskodik-e, kizárólag az UEFA döntése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.