időjárás 5°C Elza 2022. december 1.
logo

Több gyanúsítottat is kihallgatott a rendőrség a Városháza-botrányban

Serena Williams megint lecsúszott a rekordbeállításról

Magyar Nemzet
2021.02.18. 08:35
Serena Williams megint lecsúszott a rekordbeállításról

A 39 éves Serena Williams lecövekelt 23 Grand Slam-győzelemnél, a 24. sikere még várat magára. Magyar idő szerint ma reggel két szettben kikapott a japán Oszaka Naomitól az Australian Open elődöntőjében. Az amerikai Brady lesz az ellenfele a szombati döntőben.

Tizenhat év volt a korkülönbség Serena Williams javára Oszaka Naomival szemben. De Melbourne-ben a fiatalság győzött a rutin ellen. Hiába kezdett fantasztikusan a 24. Grand Slam-bajnoki címének elnyerésére igyekvő, 39 éves, amerikai nagyasszony, japán ellenfele könnyedén fordított, és viszonylag gyorsan betakarította az első játszmát a ötnapos melbourne-i karantén után újra nézők előtt lebonyolított női egyes elődöntőben.

A 39 éves amerikai (jobbra) megint nem került közelebb a Grand Slam-rekordhoz
Fotó: EPA/Dave Hunt

A folytatásban Oszaka játszott ellenállhatatlanul, rögtön brékelte Williamst, de az amerikai visszajött. A meccs és a játszma 4:4 után dőlt el, a japán ezek után pontveszteség nélkül söpörte be az utolsó két játékot, és nyerte meg a mérkőzést.

– Megtiszteltetés volt Serena Williams ellen pályára lépni. Ma én voltam a jobb, talán szerencsém is volt – mondta az Eurosportnak a tavaly elhunyt Kobe Bryant nevével ellátott Los Angeles Lakers-kosárlabdamezben nyilatkozó fiatal japán. Oszaka azt is elárulta, hogy Cicipasz Nadal elleni tegnapi győzelme megihlette, és szakított az eddigi japán étrendjével, a meccs előtt görög ételt vett magához. Úgy tűnik, bejött.

Serena Williams a szurkolókat méltatta, majd váratlanul könnyek között távozott a sajtótájékoztatóról. – Az ausztrál szurkolók elképesztőek. Nem tudom, mi volt az oka, hogy rossz napom volt – mondta a 39 éves, egygyermekes családanya, majd felállt, és azonnal elhagyta a sajtótájékoztatót.

A szombati női döntőben az amerikai Brady lesz Oszaka ellenfele, aki 6:4, 3:6, 6:4-re győzte le a cseh Muchovát.

Női egyes, elődöntő: Oszaka (japán, 3.)–S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4, Brady (amerikai, 22.)–Muchová (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.