Súlyos fenyegetéssel készül a Bayern a centenáriumi meccsre

Német források szerint fertőzés miatt nem kizárt a hatósági karantén. Fél négykor kezdés Frankfurtban...

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 15:10
Holstein Kiel - Bayern Munich
Thomas Müller is karanténba került Fotó: Christian Charisius Forrás: dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január végén maga a Bayern jelentette be, hogy Goretzka és Javi Martínez fertőzött. Azóta felmerült, hogy és Benjamin Pavard is elkaphatta a koronavírust (ezért őket most megfigyelik). Ismerve a szigorú német rendelkezéseket, a Sportschau arról írt, a német közegészségügyi hatóságok akár az egész klubot karantén alá helyezhetik. Egyelőre folyik a kontaktvizsgálat, ki kerülhetett kapcsolatba a fertőzöttekkel.

A Bayern különben sincs túl jó passzban, hétfőn csupán 3-3-at játszott a gyengécske Bielefelddel, továbbá sérült Tolisso, Gnabry, Nübel, Nianzou és Costa. Jó hír ugyanakkor, hogy Martínez, Goretzka és Boateng újra ott van a keretben. A kezdőcsapat mindenesetre nem rossz, a Bayern a centenáriumi mérkőzésen – amelyen Lóránt Gyulára is emlékezhetünk – így áll fel Frankfurtban:

Neuer – Kimmich, Süle, Boateng, Davies – Roca, Choupo-Moting, Sané, Alaba – Lewandowski, Coman.

A csapatok már kifutottak melegíteni, tehát lesz meccs. A kard azért ott lóg a müncheniek feje fölött, jövő hét kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az olasz Lazióhoz látogatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.