időjárás 18°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Továbbra is hibátlan Grand Slam-döntőben az új főnök

Koczó Dávid
2021.02.20. 11:04
Továbbra is hibátlan Grand Slam-döntőben az új főnök

Oszaka Naomi nyerte a női egyest az idény első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A japán teniszező két szettben győzte le az amerikai Jennifer Bradyt.

Tavaly, a US Open elődöntőjében nagyon színvonalas és szoros mérkőzést játszott egymással a japán Oszaka Naomi és az amerikai Jennifer Brady. Végül Oszaka győzött, aki aztán a finálét is megnyerte. Sőt, a japán úgy várta az Australian Open döntőjét, hogy korábbi három Grand Slam-fináléját (kettőt New Yorkban, egyet Melbourne-ben) kivétel nélkül megnyerte. Most először pedig nem korábbi GS-bajnok várt rá a döntőben, hanem az a Brady, aki először jutott ilyen magasságokba.

Az első szettben ezúttal is szoros volt kettejük párharca, egy-egy brékkel jutottak el a játszma hajrájához. Oszakán a legjobb pillanatban segített egy kissé szerencsés ütés, azzal jutott Brady adogatásánál szettlabdához, ez pedig nagyon megzavarta az amerikait.

Brady a következő labdát azonnal a hálóba vágta, és a második játszmára teljesen szétesett, ellenfele villámgyorsan 4:0-ra ellépett. Az amerikai innen még kicsit feljebb kapaszkodott, de nem tudta igazán szorossá tenni a finálét, 2017 után ismét két szettben dőlt el a női egyes trófeájának sorsa Melbourne-ben.

Oszaka tehát továbbra is hibátlan Grand Slam-döntőkben, ahogy negyeddöntőkben és elődöntőkben is. 2018 óta minden évben nyert Grand Slam-tornát, négyéves sorozatra pedig az elmúlt két évtizedet uraló Serena Williamst leszámítva utoljára Justine Henin (2003–2007) volt képes a női mezőnyben. Éppen a belga jelentette ki még Oszaka elődöntős sikere után, hogy új főnök van a női teniszben. Nehéz vitatkozni vele.

Australian Open, női egyes döntő: Oszaka (japán, 3.)–Brady (amerikai, 22.) 6:4, 6:3

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.