Továbbra is hibátlan Grand Slam-döntőben az új főnök

Oszaka Naomi nyerte a női egyest az idény első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A japán teniszező két szettben győzte le az amerikai Jennifer Bradyt.

2021. 02. 20. 11:04
Oszaka Naomi
Oszaka egy lépésre van a világelsőségtől Fotó: David Gray Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly, a US Open elődöntőjében nagyon színvonalas és szoros mérkőzést játszott egymással a japán Oszaka Naomi és az amerikai Jennifer Brady. Végül Oszaka győzött, aki aztán a finálét is megnyerte. Sőt, a japán úgy várta az Australian Open döntőjét, hogy korábbi három Grand Slam-fináléját (kettőt New Yorkban, egyet Melbourne-ben) kivétel nélkül megnyerte. Most először pedig nem korábbi GS-bajnok várt rá a döntőben, hanem az a Brady, aki először jutott ilyen magasságokba.

Az első szettben ezúttal is szoros volt kettejük párharca, egy-egy brékkel jutottak el a játszma hajrájához. Oszakán a legjobb pillanatban segített egy kissé szerencsés ütés, azzal jutott Brady adogatásánál szettlabdához, ez pedig nagyon megzavarta az amerikait.

Brady a következő labdát azonnal a hálóba vágta, és a második játszmára teljesen szétesett, ellenfele villámgyorsan 4:0-ra ellépett. Az amerikai innen még kicsit feljebb kapaszkodott, de nem tudta igazán szorossá tenni a finálét, 2017 után ismét két szettben dőlt el a női egyes trófeájának sorsa Melbourne-ben.

Oszaka tehát továbbra is hibátlan Grand Slam-döntőkben, ahogy negyeddöntőkben és elődöntőkben is. 2018 óta minden évben nyert Grand Slam-tornát, négyéves sorozatra pedig az elmúlt két évtizedet uraló Serena Williamst leszámítva utoljára Justine Henin (2003–2007) volt képes a női mezőnyben. Éppen a belga jelentette ki még Oszaka elődöntős sikere után, hogy új főnök van a női teniszben. Nehéz vitatkozni vele.

Australian Open, női egyes döntő: Oszaka (japán, 3.)–Brady (amerikai, 22.) 6:4, 6:3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.