Rendőri felvezetéssel masíroztunk Andorrában

Tizenhat órás autóbuszos túrát követően mi sem esik jobban az embernek, mint egy kis kedvesség. A labdarúgó-válogatott szerdai világbajnoki selejtezőjére a hercegségbe érkezett stábunk ezt Andorrában hatványozottan megkapta.

Dubai Viktória (Andorra)
2021. 03. 31. 9:42
Andorra
A környező házakból Fotó: A szerző felvételei
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott San Marinó-i sikerétől és a negatív vírusteszt-eredményektől felvillanyozódva vágtunk neki kedd délelőtt az előttünk álló 1250 kilométeres túrának. S bár kényelemről egy autóbuszban aligha lehet beszélni, de mindenért kárpótolt a látvány, ami a kocsikázás során a több mint egy éve bezárt turista elé terült. Tenger, pálmafák – mind-mind rég nem látott ismerős.

A nézelődés közben suhantak a kilométerek, a határátkelőkön a beígért szigorú ellenőrzések helyett senkit sem érdekelt a magyar rendszámú kisbusz, ha véletlenül akadt is kint rendőr, legfeljebb megbámulta járművünket, aztán ment tovább a dolgára.

Andorrához közeledve 130 kilométer tömény szerpentin várt ránk. Az idő már éjfél környékén járt, két ásítás között a csodálatos, hóval fedett hegycsúcsokba belefeledkezve maradt tátva a szánk.

A fővárosba megérkezvén már csak fekvőhelyünket kellett volna megtalálni, de ez a feladat túl bonyolultnak bizonyult hat, tizenhat órás út után megfáradt utazónak. Sebaj, segítségünkre sietett két készséges rendőr, és „a melyik út megyen itt a hotelbe?” kérdésünkre Tolditól eltérően nem gerendával mutatták meg az irányt, hanem autóba pattantak, és elvezettek bennünket a szálláshelyünkre, a mi és az éjjel kettőkor meglepő módon kutyát sétáltatók általános megdöbbenésére.

A környező házakból remek kilátás nyílik a Nemzeti Stadionra
A szerző felvételei

Legalább ennyire meglepődtünk másnap reggel, amikor a városba indulván egy „Jó meccset, hajrá, magyarok, viszontlátásra!” felkiáltás fogadott minket. Mint kiderült, egy barcelonai úr korábbi barátnője révén felismerte a magyar nyelvet, ezért szólított meg minket.

A havas hegycsúcsokkal szegélyezett, mégis napsütéses Andorra la Vellában pezseg az élet, minden sarkon munkagépek dolgoznak, az utcák járókelőkkel vannak tele, a járványhelyzetről a nyolc éves kor felett kötelező maszkviselésen és néhány figyelmeztető feliraton kívül semmi sem árulkodik. A boltok, plázák és múzeumok is látogathatóak, kijárási tilalom nincs, a bárok és éttermek dél és 16 óra, valamint 19 óra és éjfél közt tartanak nyitva.

Alighanem holnap sem maradnak üresen a vendéglátóhelyek és a pályát körülvevő, az eseményekre pompás kilátást nyújtó lakóházak erkélyei sem, mert bár a műfüves pálya „illatát” nem is szagolhatják, a közös szurkolás élménye legalább megmarad a drukkereknek.

A magyar szurkolók ugyan személyesen nem lehetnek jelen, de lélekben azért itt vannak. Vagy itt voltak korábban, talán éppen a 2017-es vereség alkalmával.

Magyar szurkolói matricák az andorrai stadion előtt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.