időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Hiába minden ígéret, Thomas Müller kimaradt a válogatottból

Magyar Nemzet
2021.03.19. 19:03
Hiába minden ígéret, Thomas Müller kimaradt a válogatottból

Kijelölte a német labdarúgó-válogatott keretét Joachim Löw szövetségi kapitány a közelgő világbajnoki selejtezőkre, de a legfontosabb most nem az, hogy kik szerepelnek a névsorban, hanem az, hogy kik nem. Thomas Müller, Jérome Boateng és Mats Hummels továbbra sem tagja a csapatnak, noha az elmúlt hetekben úgy tűnt, a mellőzött sztárok csatát nyertek az edzővel szemben.

Március elején nyilatkozott először arról Joachim Löw, hogy esélyt lát az olyan rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok visszahívására a német válogatottba, mint Thomas Müller, Jérome Boateng és Mats Hummels. Az említett világbajnokok 2018 óta nem léptek pályára a nemzeti csapatban, s nem önszántukból nem, hanem azért, mert Löw száműzte őket a keretből.

Azóta a vegyes eredmények és a három labdarúgó jó teljesítménye egyre nagyobb nyomás alá helyezte a szövetségi kapitányt, hogy bírálja felül a döntését, és minden jel arra mutatott, hogy a március végi vb-selejtezőkön lehet nagy visszatérés. Ha mindhármuk esetében nem is, de a Bayern Münchenben sokadvirágzását élő Thomas Müller reaktiválására sokan nagy összegben fogadtak volna. Maga Müller is nyilatkozott már arról, hogy ő készen áll.

De Löw most sem kért belőle. Tagja ugyanakkor a keretnek a Bayern 18 éves tehetsége Jamal Musiala, akiért a németek az angol szövetséggel harcoltak, hogy melyik válogatottban szerepeljen. Nem ő az egyetlen nagy tehetség, aki most debütálhat, a Leverkusen 17 éves reménysége, Florian Wirtz is ott van a csapatban, amely Izland, Románia és Észak-Macedónia ellen lép pályára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.