„Hamilton több pénzért akar kevesebbet dolgozni”

A Formula–1 sportág megmondóembere, Jacques Villeneuve ismét lecsapott. Az 1997-es világbajnok szerint a Mercedes és Lewis Hamilton kapcsolatának „szavatossága” lejárt, ezért az idény végén jobban tennék, ha elválnának egymástól.

2021. 03. 24. 19:50
Hamilton
Silverstone, 2020. augusztus 9. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a 2020-as Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság ötödik futama, a 70. évforduló Nagydíja után a silverstone-i pályán 2020. augusztus 9-én. Hamilton a második helyen végzett a 22 éves Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje mögött. MTI/EPA/Pool/Frank Augstein Fotó: Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken Bahreinben elkezdődő Formula–1-es idény legnagyobb kérdése, hogy túlszárnyalja-e a hétszeres bajnok Michael Schumachert, és pályafutása során nyolcadik alkalommal is a király kategória csúcsára ér-e, avagy meg tudják akadályozni ebben a Mercedes pilótáját a versenytársak. A bajnokság végkimenetele hatással lehet a brit jövőjére, aki hosszas huzavona után mindössze az idény végéig kötelezte el magát a német istállóhoz. Jacques Villeneuve ezt pozitívumnak tartja, szerinte a Mercedes azzal járna a legjobban, ha a továbbiakban nem erőltetné ezt a kapcsolatot, és decemberben elköszönne az őt 2013 óta szolgáló Hamiltontól.

– A Mercedes elérte a csúcsot a médiafigyelem és a presztízs terén is, ehhez már semmit nem tesz hozzá, ha újra Hamiltonnal lesz világbajnok. Természetesen az nem árt a Mercedesnek, hogy Hamilton vezeti az autóját, de a közvélemény szemében a sikerek csak Hamilton imázsán javítanak, a csapatén nem. Az istálló azzal járna jól, ha rajta kívül más pilótával is győzni tudna – osztotta meg a gondolatait a Canal+ tévécsatornával a sportág megmondóembere.

1997 világbajnoka a szerződéshosszabbítási mizériáról szólva sem finomkodott.

– Egyértelmű, hogy a felek nem tudtak megegyezni. Olyan szaga van az egésznek, mintha Hamilton több pénzért akarna kevesebbet dolgozni. Ez viszont nem így működik.

Hamilton és Wolff – idén ünnepelnek utoljára együtt?
Fotó: MTI/EPA/Getty pool/Clive Mason

Már csak azért sem, mert a címvédő ülésére bőven akadna jelentkező, hiszen a mezőny leggyorsabb és legmegbízhatóbb autójával a rossz nyelvek szerint bárki képes lenne világbajnoki címet nyerni (Valtteri Bottas ezzel vélhetően nem ért egyet). A legfőbb esélyes az ülésre természetesen a 2020-as Szahíri Nagydíjon a koronavírussal megfertőződött világbajnok helyére beugrott George Russell lenne, aki a Mercedes saját nevelésű tehetsége. A 23 éves pilóta egyelőre kivár, és reméli, hogy a jövőben a sereghajtó Williamsből átülhet az éllovas kocsijába.

– A kapcsolatom a Mercedesszel és Toto Wolff csapatfőnökkel jobb, mint valaha. Ismerik a helyzetemet, és tudják, hogy futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért akarok harcolni. Bahreinben már bizonyítottam nekik, hogy képes vagyok erre. Most a saját munkámra kell összpontosítanom, és nem őket zaklatni. Ha úgy hozza a sors, egyszer a csapatukhoz kerülök, de nem fogom erőltetni a dolgot – ígérte a fiatal brit.

Ha Lewis Hamilton és a Mercedes házassága idén sem torkollna válásba, Russellnek akkor sem kell feltétlenül búslakodnia. Az év végén Bottas szerződése is lejár a németeknél, és a finn teljesítménye messze elmarad a várakozástól. Bár ha a Mercedes meghallgatja az önjelölt szakértő Villeneuve intelmeit, akkor Hamiltonnak int búcsút, és Bottast tartja meg, mert ha győztesnek nem is, másodhegedűsnek tökéletes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.