Ahogy Ladányi Balázs ígérte, visszatapsolta a Vasas a Brassót

Három párharcban lezárultak a negyeddöntők a magyar bázisú jégkorong-bajnokságban, az Erste-ligában. Egyaránt 4-1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé az FTC (a MAC ellen), a Csíkszereda (a Gyergyó ellen) és a Debrecen (az UTE ellen). A Vasas nyert Brassóban, itt 3-2-re vezet az erdélyi csapat.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 20:57
null
Öt gólt ütött a Vasas a Brassónak húsz perc alatt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapszakasz győztese, a Brassó nem bír a Vasassal, Ladányi Balázs együttese kedd este 5-1-es, kiütéses győzelmet aratott az erdélyi városban.

Pedig a hazaiak szereztek vezetést a 15. percben, majd a második harmad gól nélkül zajlott. Az utolsó húsz percben aztán hengereltek, öt gólt is ütöttek a piros-kékek. A Vasas az előző két idegenbeli találkozón is szoros küzdelemre késztette a Brassót, s most le is győzte. A két csapat újra utazik, s csütörtökön Káposztásmegyeren csap össze.

– Nagyon erősek voltunk ma este, hittünk magunkban, és bíztunk egymásban, nagyon jó a csapatszellem. Megmondtam, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket, s nyerni akarunk Brassóban. Az a célunk, hogy csütörtökön otthon kiharcoljuk a hetedik mérkőzés lehetőségét – értékelte a találkozót a Vasas vezetőedzője, a korábbi kiváló játékos, Ladányi Balázs.

A Vasas 0-3-s összesítésről állt fel, innen már semmi sem lehetetlen.

Simán, szintén 5-1-re nyert tegnap a Csíkszereda a szomszédvár székely rivális, a Gyergyó ellen. A Debrecen és az FTC nagy csatában nyert negyedszer, előbbi 4-3-ra verte az Újpestet, utóbbi 4-2-re a MAC-ot.

Negyeddöntők, 5. mérkőzések:

Brassó–Vasas 1-5, az állás 3-2 a Brassó javára

FTC–MAC 4-2, az FTC 4-1-es összesítéssel elődöntős

Csíkszereda–Gyergyó 5-1, a Csíkszereda 4-1-es összesítéssel elődöntős

Debrecen–UTE 4-3, a Debrecen 4-1-es összesítéssel elődöntős

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.