A kupadöntő miatt fontos a bajnoki a Fehérvárnak

A bajnoki cím már eldőlt, a Mol Fehérvár viszont még folytathatja sorozatát. A piros-kékek a legutóbbi hat szezont egyaránt az első kettő között zárták az NB I-ben. Erre reális esélyüket vasárnap úgy őrizhetik meg, ha legyőzik az aranyérmes Ferencvárost.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 7:38
Fehérvár
20201031 szekesfehervar mol szfvar ftc labdarugas havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I sorsolásának az elkészítése után sokan úgy számoltak, hogy a 31. fordulóban a Mol Fehérvár–Ferencváros mérkőzés döntő befolyással lehet a bajnoki címért folytatott versenyfutásra. A Vidi azonban az idény közepén komoly hullámvölgybe került, így könnyen elképzelhető, hogy hat szezon után először még az első kettő közé sem fér be az együttes. Amióta viszont Szabics Imre megérkezett a kispadra, a Fehérvár összeszedte magát, a mezőnyből egyetlen csapatként az elmúlt három forduló mindegyikében győztesen hagyhatta el a pályát. Vasárnap egy Ferencváros elleni esetleges győzelemmel a dobogót biztosíthatná magának a csapat, a Paks ugyanis akkor már legfeljebb befogni tudná pontszámban a Fehérvárt, miközben tizennyolccal rosszabb a gólkülönbsége. Ráadásul a Puskás Akadémia kiesőjelöltek ellen elszenvedett vereségeinek köszönhetően a felcsútiakat két pontra megközelítené a Vidi.

– Sajnos a szezon első felében nagyon sok pontot elhullajtottunk, főleg hazai pályán, emiatt nem tudtunk versenyben lenni a bajnoki címért. A május 3-i kupadöntő előtt nagyon fontos lenne az önbizalmunk szempontjából, hogy addig az összes meccsünket megnyerjük. Úgy érzem, nagyon egységes csapattá alakultunk, hiszünk egymásban és a társakban, és képesek leszünk legyőzni a Ferencvárost – mondta klubja honlapjának a Fehérvár magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja.

A bajnoki cím keddi bebiztosítása után a ferencvárosi játékosok két szabadnapot kaptak, az utolsó három forduló papíron semmiféle téttel nem bír a zöld-fehéreknek. Tavaly hasonló helyzetben nem szerzett pontot az FTC a székesfehérvári fellépésén, idén viszont van miért visszavágnia a fővárosi csapatnak, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Fehérvár vette el a Fraditól a hazai duplázás esélyét.

– A két szabadnapomon is elmentem futni, nem ereszthetek le. Vasárnap jön a fehérváriak elleni ütközet, tiszteljük a riválist, jó csapat, de mi jobbak vagyunk – Myrto Uzuni határozott kijelentése után a Ferencvárosnak illik alátámasztani a házi gólkirály állítását a pályán is.

Vasárnap eldőlhet az egyik kieső hely sorsa is. Ha a Honvéd este jobb eredményt ér el a Mezőkövesd ellen, mint a Budafok délután a Pakssal szemben, akkor az újonc búcsúja matematikailag is garantálttá válik.

NB I, 31. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 1-4

Kisvárda–Diósgyőr 0-1

Újpest–MTK 1-3

Vasárnap

Budafok–Paks 14.30 (tv: M4 Sport+)

Fehérvár–Ferencváros 17.00 (tv: M4 Sport+)

Honvéd–Mezőkövesd 19.30 (tv: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.