Fel is út, le is út! Mourinhót kirúgta a Tottenham

Tizenhét hónap után elválnak egymástól José Mourinho és az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur útjai.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 12:13
José Mourinho
epa09144829 (FILE) Tottenham's manager Jose Mourinho reacts before the English Premier League soccer match between Everton FC and Tottenham Hotspur in Liverpool, Britain, 16 April 2021 (reissued on 19 April 2021). The English Premier League Cub Tottenham Hotspur announced on 19 April 2021, that Jose Mourinho and his coaching staff have been relieved of their duties. EPA/PETER POWELL / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először a BBC és a Sky Sports szellőztette meg a pletykákat, majd honlapján a Tottenham Hotspur is megerősítette, hogy elbocsátotta José Mourinhót és edzői stábját.

„José és stábja a klub történetének egyik legnehezebb időszakában dolgozott velünk. José a világjárvány idején is tanúbizonyságot tett alkalmazkodóképességéről. Személy szerint én nagyon élveztem a közös munkát, és sajnálom, hogy nem teljesültek az előzetesen kitűzött céljaink. Mindig szívesen látjuk őt itt, és hálásak vagyunk az ő és a stábja munkájáért is” – idézi Daniel Levy klubelnököt a közlemény.

Mourinho 2019 novemberében Mauricio Pochettino helyét foglalta el, és a 2023-as idény végéig kötelezte el magát a klubhoz. A portugál szakember első évében a hatodik helyre repítette a novemberben még tizennegyedik helyen álló csapatot, azóta viszont elmaradtak a jó eredmények: a Tottenham jelenleg csupán a Premier League tabellájának hetedik helyén tanyázik, s az Európa-ligában is megégett, a nyolcaddöntőben a Dinamo Zagreb búcsúztatta a nálánál nevesebb angol együttest.

Az 58 éves menedzser menesztése már hetek óta a levegőben lógott, de a bejelentés időzítése igencsak meglepő, hiszen a Tottenham vasárnap a Manchester City ellen lép pályára a Ligakupa-döntőjében. A keret hétfői edzéseit már Ryan Mason vezényli le, Mourinho helyetteséről a klub később ad tájékoztatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.