A korábbi döntős gólszerző lemaradhat az idei fináléról

A Manchester City és a Chelsea keretét végignézve egyetlen játékost találunk, aki lőtt már gólt Bajnokok Ligája-fináléban. Ilkay Gündogan esetében azonban még kérdéses, hogy az idei döntőben is megkapja-e erre az esélyt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 15:33
Manchester City, Gündoğan, Tottenham Hotspur, modern
epa09010504 Ilkay Gundogan (L) of Manchester City celebrates scoring the 3-0 lead during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur in Manchester, Britain, 13 February 2021. EPA/Rui Vieira / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Rui Vieira Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi Bajnokok Ligája-döntők előtt sokszor fontos témát szolgáltattak a hiányzók, akik sérülés vagy eltiltás miatt maradtak le a csúcsmeccsről. A Chelsea 2012-es győzelme alkalmával kifejezetten tartalékosan állt fel John Terry, Branislav Ivanović, Raul Meireles és Ramires eltiltása miatt, most viszont a teljes keret Thomas Tuchel rendelkezésére áll, a német szakvezető szerint a napokban kisebb sérüléssel bajlódó Édouard Mendy és is bevethető lesz. A Manchester Citynél is csak egyetlen kérdőjel akad:

Pedig a két csapat teljes keretéből éppen Gündogan az egyetlen, aki már szerzett gólt BL-fináléban: 2013-ban, a német házidöntőn talált be tizenegyesből. Az értékesített büntető nem volt elég ahhoz, hogy a Dortmunddal győzelmet ünnepelhessen a Bayern München ellen.

Gündogan a mai edzésen ütközött csapattársával, Fernandinhóval, az eset után pedig nem folytatta a gyakorlást. Ugyanakkor leballagásakor jól mozgott, ami reménnyel töltheti el a Manchester City táborát.

A középpályás kimagaslóan leggólerősebb idényének végén jár, tizenhét találatot szerzett a szezonban, ebből hármat a Bajnokok Ligájában. Ha az egészsége rendben van, és csak elővigyázatosságból fejezte be idő előtt az edzést, akkor mindenképp kulcsszerep hárulhat rá a sorozat döntőjében is.

Gündogan a BL-döntő után csatlakozik majd az Európa-bajnokságra készülő német válogatotthoz, ahogyan a Chelsea-ből Kai Havertz, és Timo Werner is. Németország az Eb F csoportjában szerepel, Magyarországgal együtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.