Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Csak két hét múlva áll össze az Európa-bajnokságra készülő keret

Kialakult a harminc nap múlva kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott következő egy hónapjának a pontos menetrendje. Ebbe beletartozik az is, hogy már tudni, kik kezdik meg az edzőtábort május 17-én Telkiben, és kik azok, akik csak később csatlakoznak a kerethez.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 12. 11:30
Budapest, 2020. november 12. A magyar válogatott játékosai ünneplik gyõzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ mérkõzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re gyõzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keret már megvan, és harminc nap múlva, június 11-én kezdődik meg az Európa-bajnokság. szövetségi kapitány a múlt héten kihirdette a bő keretét , amelyben harminc futballista kapott helyet, tizenöt légiós, és tizenöt itthon szereplő. Érdekesség, hogy akkor ez az arány még nem így festett, mert akkor még a Bp. Honvéd játékosaként értesült róla, hogy az olasz szakember számít rá, ma viszont már az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő Philadelphia Union labdarúgója.

A felkészülés május 17-én, hétfőn kezdődik meg Telkiben, és a Nemzeti Sport összeszedte , hogy a harminc játékos közül ki mikor csatlakozik a kerethez. Az ütemezés oka az, hogy bár a magyar bajnokság a hét végén befejeződött, a légiósok előtt még áll több feladat is a klubjukban. A jövő hét elejétől így három kapus, Bogdán Ádám, és Tóth Balázs mellett Bolla Bendegúz, Hangya Szilveszter, Lovrencsics Gergő, Spandler Csaba, Cseri Tamás, Loic Nego, Sigér Dávid, Hahn János, Nikolics Nemanja és Varga Roland, valamint a bajnoki szereplésüket addigra már befejező légiósok kezdik el a munkát: az Omonia Nicosiával aranyérmet nyerő és a Championship-tagságát a 19. helyével meghosszabbító Bristol City középpályása, Bár szombaton véget ér a török bajnokság is, a Fenerbahce és a Kasimpasa magyarjai, és Varga Kevin néhány nap pihenőt kap, és utána csatlakozik a keret többi tagjához.

 

Holender Filip akár kupagyőztesként csatlakozhat majd utolsóként a kerethez

 

Egy hét elteltével, tehát május 24-én a társaság elutazik Ausztriába, ott folytatja a felkészülést, és ott válik majd teljessé a keret. A Bundesliga magyarjai, és május 22-én végez, akárcsak a szlovákiai Dunaszerdahely futballistája, valamint az Eszéken játszó Kleinheisler László. A már említett Gazdag Dániel a napokban utazik Philadelphiába, ha minden jól megy, bemutatkozik új csapatában a New York RB vagy a D. C. United ellen, majd repül is vissza Európába, pontosabban Ausztriába. A másik amerikai magyar légiós, Schön Szabolcs a múlt hét végén már átesett a debütáláson Dallasban, még két meccsen, a Minnesota United és a Real Salt Lake ellen léphet pályára, mielőtt ő is visszautazna. A svájci Lugano védője, Kecskés Ákos itthon gyógyíttatja sérül bokáját, a felkészülés telki szakaszát ő is kihagyja. Az utolsó érkező Holender Filip lesz. A szerb bajnokság május 19-én ér véget, de a Partizan Beograd május 25-én még döntőt játszik a kupában a Crvena zvezda ellen, és vele lesz majd teljes másnap a keret.

Marco Rossi június elején nevezi meg azt a 26 játékost, akiket nevez az Európa-bajnokságra, majd a válogatott két felkészülési mérkőzést játszik, június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen. A helyszín a Szusza Ferenc Stadion lesz, és a megfelelő óvintézkedések mellett nézők is lehetnek majd a lelátón.

Ezután pedig június 15-e a következő fontos dátum: Európa-bajnoki csoportmérkőzés a Puskás Ferenc Stadionban a címvédő Portugália ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.