Hornyák Zsoltot máshová is csábítják, de marad Felcsúton

Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnöke adott interjút a Nemzeti Sportnak, amelyben visszatekintett a labdarúgó NB I nemrég véget ért idényére, illetve beszélt a várható játékoseladásokról is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 27. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fennállása legjobb eredményét produkálta a 2020/21-as idényben a Puskás Akadémia, amely a bajnok Ferencvárostól húsz ponttal lemaradva a második helyen végzett. Mészáros Lőrinc ennek okán adott interjút a Nemzeti Sportnak, és kiemelte, hatalmas szerepe volt a felcsútiak saját nevelésű játékosainak a sikerben.

– A záró fordulóban, amikor megszereztük az ezüstérmet, nyolcan léptek közülük pályára, de a keretben tizennégy Puskás-akadémista volt, akik közül öten ebben az idényben mutatkoztak be az élvonalban. Ez egyrészt igazolja az akadémián tizenöt éve elkezdett munkát, s itt elmondhatjuk, milyen sok volt növendékünk szerepel más NB I-es, NB II-es csapatokban, a különféle válogatottakban, másrészt dicséri Hornyák Zsolt vezetőedző és a szakmai stáb munkáját, amellyel nagyon elégedett vagyok – jelentette ki a klubot működtető alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hornyák Zsolt két remek idényt tudott le a klubnál, előbb bronz-, majd ezüstérmet szerzett a csapattal. Joggal merült fel a kérdés, hogy a Puskás Akadémiának vajon sikerül-e megtartani őt a jövőben is.

– Valóban hívták, hívják másfelé is, de sikerült megegyeznünk a folytatásról, a játékosoknak is szerződésük van, idejében hosszabbítunk mindenkivel. Ami ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ha valakiért, aki már kellőképpen megerősödött a hazai bajnokságban, megfelelő ajánlat érkezik, ne engednénk el, hiszen az Magyar Labdarúgó-szövetség által elosztott jogdíjak és szponzoraink támogatása mellett immár a játékoseladásból származó bevételekre is alapozunk. Ami az erősítéseket illeti, az elmúlt évek szakmai munkája bizonyítja, hogy egyszerre csak egy-egy játékost szabad igazolni, tervszerűen, adott posztokra, ügyelve az állandóságra, és saját fiataljainkat beépítve. A nívóból ugyanakkor nem szeretnénk engedni, még ha túlzás is lenne azt gondolni, hogy a bronz és az ezüst után jövőre aranyérem következik – fogalmazott Mészáros Lőrinc.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.