Röhejes góllal egyenlített, aztán nyert a Barcelona Valenciában

A Barcelona 1-0-s hátrányból fordítva nyert 3-2-re a Valencia vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. A katalánok ezzel pontszámban befogták a Real Madridot, s két pontra megközelítették az Atléticót. Továbbra is izgalmas a La Liga hajrája.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 22:52
Barcelona
Jasper Cillessen kivédte Messi büntetőjét. Mindhiába Fotó: Europress/AFP/Jose Jordan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép fejes góllal szerzett vezetést a Valencia Gabriel Paulista révén az 50. percben, ám nem sokáig örülhetett a vezetésnek, mert a Barca hét perc múlva egyenlített. Röhejes góllal.

Messi büntetőt végezhetett el, Cillessen kivédte, de Busquets elé ütötte a labdát, ő Pedrihez passzolt, balról jobbal öt méterről tüzelhetett, de a gólvonalon Paulista mentett, ám a labda ezúttal Messi elé pattant, aki közelről már bevágta a labdát (1-1).

Hamarosan szép beadásából Frankie de Jong fejelt, Cillessen megint védett, de ezúttal Griezmann elé paskolta a labdát, aki szintén három méterről helyezett a hálóba (1-2).

Ezután a Barca végre „igazi” gólt szerzett; ami Messinek nem ment 11 méterről, az sikerült 23 méterről: védhetetlenül tekert a kapuba (1-3).

Azt gondolhattuk, ezzel eldőlt, ám Soler a 83. percben bombagólt rúgott. Büszke lehet magára, aki 25 méterről beveszi Ter Stegen kapuját (2-3). Ám Soler mégsem lehet boldog, mert ez maradt a végeredmény, 3-2-re nyert a Barcelona. A Valencia december óta nem kapott ki hazai pályán.

Szombaton győzött az Atlético és a Real Madrid is, tehát az élen nem változott az állás, a Sevilla hétfő este játszik, a Bilbaót fogadja.

A 35. fordulóban az első négy egymással játszik majd egymás között, Barcelona-Atlético, Real Madrid-Sevilla párosításban.

La Liga, 34. forduló: Valencia-Barcelona 2-3, gólszerző: Gabriel Paulista (50.), Soler (83.), illetve Messi (57., 69.), Griezmann (63.)

Az élcsoport állása: 1. Atlético 76 pont, 2. Real Madrid 74, 3. Barcelona 74, 4. Sevilla 70.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.