Ronaldo a harmadik, Messi a második, de ki a legjobban kereső?

A Forbes magazin közzétette a legjobban kereső sportolók tízes listáját, ami a megbecsült reklámbevételeket is tartalmazza az elmúlt tizenkét hónapban.

2021. 05. 13. 16:58
UFC 246 - Conor McGregor v Donald Cerrone
Conor McGregor nem kegyelmezett az ellenfelének Fotó: Mike Blake Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes szerint az elmúlt tizenkét hónapban a ketrecharc legendája, az ír MMA-harcos kereste a legtöbbet, mégpedig 180 millió dollárt, de ebből csak 22 milliót kapott a kiosztott pofonjaiért és rúgásaiért, 158 millió a reklám- és egyéb bevételeiből jött össze. McGregor tavaly elkezdte árusítani a saját nevével fémjelzett whiskyjét, ez kimondottan jól hoz neki a konyhára. Az UFC (Ultimate Fighting Championsip) nagy alakjának tavaly csak egy meccse volt, az is januárban, és már az első menetben lemészárolta az amerikai Donald Cerronét. Idén januárban viszont őt intézték el csúnyán, a második menetben az ugyancsak amerikai Dustin Poirier, és a mérkőzés után McGregor mankóval hagyta el az öltözőjét. A meccs előtt még vidáman, átszámítva egymilliárd forintért vásárolt magának karórákat, ezek a gyengéi. Maradjunk annyiban, telik neki a passziójára.

Conor McGregor markából itt nem volt menekvés
Fotó: Reuters

A Forbes-lista második és harmadik helyére napjaink két futballhérosza, és került 130, illetve 120 millió dolláros összbevétellel. A top tízbe befért is, a hatodik helyre 95 millió dollárral, ezzel Roger Federert és Lewis Hamiltont előzi meg. Érdekesség, hogy a már veterán svájci teniszfenomén 2020-ban a Forbes szerint a pályán 300 ezer dollárt ütögetett össze, amely a magazinnál olyan jelentéktelen összeg, hogy nem is veszik figyelembe a kerekítésnél; Federer bankszámlájára szerintük kilencvenmillió dollár folyhatott be, és a táblázat alapján éppen ennyi a reklámbevétele. Az ATP honlapja szerint Federer 2020-ban egyetlen versenyén, az Australian Openen az elődöntőig jutott, itt 714 792 amerikai dollárt kapott – ám ez még januárban volt. Idén Dohában a negyeddöntőben búcsúzott, itt 35 600 dollárt keresett, a 300 ezer dollár sehogyan sem jön ki, de ez jelen esetben annyira nem is fontos.

A Forbes úgy kalkulál, hogy a hetedik Formula–1-es világbajnoki címét begyűjtő tavaly a Mercedestől hetvenmillió dollárt kapott, az 55 millió dolláros alapfizetéséhez 15 milliós bónuszt csaphatott hozzá. Az egyéni szponzoraitól viszont „csak” 12 millió dollárt kasszírozott a brit pilóta.

A 2020-as esztendőben a tíz legjobban kereső sportoló a Forbes szerint:

(az első szám a sporttevékenységgel keresett összeg, a második a reklámbevétel, a harmadik végösszeg amerikai dollárban)

1. Conor McGregor UFC 22 millió 158 millió 180 millió

2. Lionel Messi labdarúgás 97 millió 33 millió 130 millió

3. Cristiano Ronaldo labdarúgás 70 millió 50 millió 120 millió

4. Dak Prescott NFL 97,5 millió 10 millió 107,5 millió

5. LeBron James NBA 31,5 millió 65 millió 96,5 millió

6. Neymar labdarúgás 76 millió 19 millió 95 millió

7. tenisz 300 ezer 90 millió 90millió

8. Lewis Hamilton Formula–1 70 millió 12 millió 82 millió

9. NFL 45 millió 31 millió 76 millió

10. NBA 31 millió 44 millió 75 millió

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.