Francia, amerikai légiós és szerb Európa-bajnok jön Sopronba

Dedikálás, élménybeszámoló, trófeakiállítás tarkították azt a rendhagyó szurkolói ankétot, amelyet a Sopron Basket női kosárlabdacsapata tartott, és amelyen Török Zoltán ismertette az Európa szűk elitjébe tartozó együttes keretét a következő idényre.

2021. 05. 15. 14:11
null
Forrás: Sopron Basket
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Zoltán rendhagyó szurkolói ankétot rendezett. A Sopron Basket női kosárlabdacsapatának az ügyvezetője hagyományosan egy ilyen rendezvény során ismerteti a következő bajnokságra kialakított új keretet, ám ezúttal kibővítette a programot. A Novomatic Arénában a klub kiállította a csapat frissen szerzett trófeáit a régiek mellé, és az utóbbi idény végére alaposan kibővült a kollekció, hiszen a Sopron Basket ismét, sorrendben hetedszer megnyerte a bajnokságot, ismét elhódította a Magyar Kupát, és zsinórban harmadszor bejutott a legrangosabb európai sorozat, az Euroliga négyes döntőjébe. Összességében a trófeagyűjtemény emléket állított a Ronchetti-kupa-győzelemnek, a négy Euroliga final fournak – közte Magyarország legrangosabb nemzetközi klubkosárlabda-eredményével, az Euroliga-ezüstéremmel –, a 14 bajnoki címnek és a 11 Magyar Kupa-diadalnak.

Török Zoltán a keret névsorát ismerteti Fotó: Sopron Basket

A nemrég lezáruló évad két aranyérmének és a final four szereplésnek a történetét bemutató kisfilm után a lelátót megtöltő szurkolókhoz csatlakozott a csapatkapitány Gáspár Dávid vezetőedző és Török Zoltán. A kulisszák mögé is betekintést nyújtó, „sztorizgatós” visszatekintőt Gáspár Dávid kezdte, akitől Fegyverneky vette át a szót, sok vidám percet szerezve a megjelenteknek. Török Zoltán is megfogalmazta gondolatait a pandémia miatt számos kihívást jelentő idény kapcsán, majd jött a következő idény csapatának a bemutatása, amely előtt az ügyvezető megköszönte a távozók, Tina Krajisnik, Megan Walker és Varga Kamilla munkáját.

Ami az érkezőket illeti, Török Zoltán elsőként a szerbek Európa-bajnokát és olimpiai bronzérmesét, Nevena Jovanovicsot jelentette be. – Az a csupa szív, önfeláldozó szerepkör, amit a szerb válogatottban mutat, az lesz a feladata Sopronban a következő idényben – fogalmazott az ügyvezető. Jovanovics korábban játszott a PEAC-Pécs, az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Ludovika-FCSM Csata színeiben is, és tagja volt a Budapesten 2015-ben Európa-bajnoki címet szerzett szerb válogatottnak.

Az idény során Euroliga-ellenfél francia Basket Landes-tól Sopronba igazolt Aby Gaye-ről azt mondta: – Rendkívül jó adottságokkal rendelkező és még tovább fejleszthető játékost igazoltunk a személyében, aki a terveink szerint Határ Betti kiegészítője lesz a következő szezonban.

A decemberben érkező, amerikai Napheesa Collier-vel kapcsolatban pedig kijelentette: – Tudvalevő, hogy a UCONN Egyetemről kiváló képzéssel kerülnek ki játékosok. Egy olyan kombó játékossal gazdagodhat a csapat, aki tovább szélesítheti a védekezési és támadási repertoárunkat – közölte Török Zoltán. Collier egyébként a francia Monpellier-ből érkezik majd, az észak-amerikai profi ligában, a WNBA-ben a Minnesota Lynx csapatában játszik, és ott 2019-ben az év újoncának választották.

Török Zoltán a szurkolói ankéton dedikálta a Mese is lehetne című könyvét, a rendezvény végén pedig egy jelszót is meghirdetett a következő idényre: – Nincs elveszett labda!

A Sopron Basket 2021–2022-es kerete: Jelena Brooks (szerb, hazai nevelésű), Napheesa Collier (amerikai), Czukor Dalma, Fegyverneky Zsófia, Aby Gaye (francia), Határ Bernadett, Briann January (amerikai), Nevana Jovanovics (szerb), Pfeiffer Virág, Varga Alíz, Varga Sára, Gabby Williams (amerikai). A vezetőedző Gáspár Dávid.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.