„Az utcán összeszedett 15 ember egységesebben futballozott volna”

Zoran Zekić meglehetősen kritikusan értékelte csapata teljesítményét, miután a Diósgyőr 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Fehérvár ellen a labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójában. A másik oldalon, Szabics Imre érthető módon jóval elégedettebben nyilatkozott.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 10. 10:52
Zoran Zekić
Zoran Zekic, ha mást nem is, néhány hangzatos nyilatkozatot hagy hátra Magyarországon, közelebbről Miskolcon Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy a DVTK kiesik az élvonalból, s végül a búcsú sem sikerült szépre, ugyanis a diósgyőrieket hazai pályán ütötte ki a Fehérvár. Zoran Zekić szerint ez részben a kiesésnek is köszönhető, úgy véli, fejben már máshol jártak a játékosai.

– Bár voltak helyzeteink, de nem lehet teljesítménynek nevezni azt, amit ezen a mérkőzésen mutattunk. Nem működtünk csapatként, elnézést kell kérnem mindenkitől. Ha az utcán összeszedünk tizenöt embert, talán azok is szervezettebben, egységesebben futballoztak volna – fogalmazott a DVTK vezetőedzője. – Nagyon hosszú ideje vártuk már, hogy a nézőink visszatérhessenek a lelátóra, de végül ez csak most valósult meg. Teljességgel értem a boldogtalanságukat, mi is szomorúak vagyunk. Sajnos a kiesést követően több játékoson is érezni lehetett, hogy fejben nincs már itt, talán több tiszteletet kellett volna tanúsítani a klub és a társak iránt, tulajdonképpen teljesen ellentétes arcát mutatta a csapat, mint amire kértem.

A Fehérvárt iránytó Szabics Imre örül, hogy a győzelemmel sikerült megőrizniük dobogós helyezésüket, csak azt sajnálja, hogy az ezüst ezúttal nem jött össze.

– Elvégeztük a házi feladatot, a három pontért jöttünk, sikerült megnyernünk a mérkőzést. Sajnos hiába bíztunk a Puskás Akadémia botlásában, a második helyet már nem tudtuk elérni, de tudunk örülni a bronzéremnek is. Április első napján álltunk munkába, azóta hét meccsen tizenhat pontot szereztünk, még a harmadik hely is bizonytalannak tűnt, de rengeteg hasznos tapasztalatot szereztünk, látjuk, miben kell fejlődjünk, előrelépnünk ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Ferencvároshoz – vélekedett, majd a mérkőzésre való felkészülésről is ejtett néhány szót. – Nem volt egyszerű, hiszen gyorsan fel kellett dolgozni az elveszített kupadöntőt. Szépen szerettünk volna búcsúzni, az volt a célunk, hogy mindenki jó érzéssel mehessen el a nyári szabadságra, és a játékosok motiváltan, elszántan álltak ehhez a mérkőzéshez, és megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

A teljes cikket a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.