Djokovics nagy ordítással jutott el az álommeccsig

Novak Djokovics remek színvonalú mérkőzésen jutott be a Roland Garros elődöntőjébe, ahol létrejött a Rafael Nadal elleni álommérkőzés

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 0:01
Garros Djokovics
1321915387 Fotó: Adam Pretty Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics nem akart még egyszer olyan csávába kerülni, mint a negyedik fordulóban. Akkor a fiatal Lorenzo Musetti ellen elvesztette az első két játszmát, a negyeddöntőben viszont a másik olasz, a Roland Garros kilencedik kiemeltje, Matteo Berrettini ellen már az első pontoktól kezdve remekül játszott, még akkor is, ha néha a látványos labdamenetekből Berrettini jött ki jobban.

Az első játszmát egyetlen break döntötte el a szerb javára, a másodikban nagyobb volt a különbség, részben annak köszönhetően, hogy Djokovics mindössze két ki nem kényszerített hibát ütött a teljes szettben.

Djokovics hibái a harmadik játszmára sem szaporodtak meg jelentősen, Berrettini adogatása ellenben feljavult, és a mérkőzésen először breaklabdáról fordított meg játékot, így kiharcolta a tie breaket, majd azt megnyerve a negyedik szettet.

Ezzel az is eldőlt, hogy a nézők nem nézhették végig a helyszínen az összecsapást, a Párizsban érvényben lévő este 11 órás kijárási korlátozás miatt távozniuk kellett. Ezt nem mindenki vette könnyen tudomásul a nézőtéren, így aztán a játékosok kénytelenek voltak húsz percre levonulni a pályáról. Djokovicsnak Ausztráliában is volt hasonló stadionkiürítős élménye.

A kényszerszünet után nem változott sokat a játék képe, amikor viszont Djokovics meccslabdához jutott, a kiürült lelátók előtt kiderült, mekkora hangerővel dolgozza fel a fontos pillanatokat a világelső.

A szerb teniszező győzelmével létrejött az elődöntős párosítás, amelyet a torna kezdete óta vártak a teniszrajongók: ismét összecsap és Novak Djokovics. A világelső minimális különbséggel, 29-28-ra vezet a párharcban. A Roland Garroson viszont 7-1 az állás, Nadal javára.

Idén mindketten fontos csúcsért játszanak Párizsban. Nadal a 21. Grand Slam-trófeáját szerezné meg a francia fővárosban, amellyel egyedül vezetné a férfiak örökrangsorát. Djokovics még csak a 19. GS-győzelemre hajt, viszont ő lehetne az első az Open érában, aki mind a négy nagy tornát (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) legalább kétszer megnyeri. A ranglista miatt viszont már nem kell aggódnia a szerbnek, Medvegyev negyeddöntős vereségével az már biztos, hogy Djokovics marad az élen a Roland Garros után is.

Roland Garros, férfi egyes

Negyeddöntő: Djokovics (szerb, 1.)–Berrettini (olasz, 9.) 6:3, 6:2, 6:7, 7:5

A pénteki elődöntők párosítása: Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 3.), Zverev (német, 6.)–Cicipasz (görög, 5.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.