Izgalmakat alig, de meglepetést tartogatott az időmérő

Max Verstappen a nyolcadik versenyhétvégén megszerezte idei harmadik pole pozícióját, így ő indulhat az élről a Formula–1-es Stájer Nagydíjon. A Red Bull pilótája mögött Valtteri Bottas és Lewis Hamilton autózta a leggyorsabb időt, előbbi azonban háromhelyes rajtbüntetése miatt csak az ötödik helyről indulhat a vasárnapi futamon.

Magyar Nemzet
2021. 06. 26. 16:22
Max Verstappen
epa09302511 Dutch Formula One driver Max Verstappen of Red Bull Racing in action during the third practice session of the Formula One Grand Prix of Styria at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, 26 June 2021. The 2021 Formula One Grand Prix of Styria will take place on 27 June. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki Verstappen-parádé után (a holland nyerte mindkét szabadedzést), a szombat délelőtt autózta a leggyorsabb időt Spielbergben. MaxVerstappen ezúttal a második helyen végzett, megelőzve Valtteri Bottast és Sergio Pérezt.

Az időmérő első szakaszában azonban „visszaállt a világ rendje”, és Verstappen diadalmaskodott a Red Bull hazai pályáján. A kiesők között Nicholas Latifi, Esteban Ocon, Kimi Raikkönen, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin szerepeltek. A Q2-ben a bikák második versenyzője, Pérez végzett az élen, és George Russell, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, valamint Antonio Giovinazzi esett ki.

Az első két szakaszban úgy tűnt, szoros lehet a verseny a pole pozícióért, de végül Verstappen simán nyert, pályafutása hatodik rajtelsőségét szerezve ezzel. Mögötte a Mercedes duója, Bottas és Hamilton végzett a második és harmadik pozícióban. A további sorrend: Lando Norris, Pérez, Pierre Gasly. Charles Leclerc, Cunoda Juki, Fernando Alonso és Lance Stroll. A 71 körös Stájer Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

Egészen meglepő dolog történt – vagy jobban mondva nem történt – az időmérőn: három, piros zászlókkal tarkított kvalifikáció után Ausztriában senki sem törte össze az autóját, így nem volt szükség a tréning megszakítására. Hibáknak viszont nem voltunk híján a hétvégén; a legemlékezetesebb Bottasé, aki a második szabadedzésen a bokszutcában pördült meg – nem mindennapi teljesítmény, amiért a finn pilóta háromhelyes rajtbüntetést „érdemelt ki”, így a második hely helyett vasárnap az ötödik pozícióból indul.

Íme Bottas piruettje:

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

(holland, Red Bull)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

2. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

4. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

5. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

6. sor:

George Russell (brit, Williams)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

7. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

Sebastian Vettel (német, Aston Martin)

8. sor:

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

9. sor:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

10. sor:

Mick Schumacher (német, Haas)

Nyikita Mazepin (orosz, Haas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.