Kollégáinkat is díjazták az MSÚSZ közgyűlésén

Szilágyi László Gyulai István-díjat kapott, Mirkó István Farkas József-díjas lett.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 18:22
díjazotak
Mirkó István, Szilágyi László Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) mai közgyűlése után a városligeti műjégpálya épületében – a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájában – megtartott díjátadón a Magyar Nemzet két munkatársát is díjazták: Mirkó István fotóriporter Farkas József-díjas lett, míg Szilágyi László, a sportrovat – és a FourFourTwo magazin – munkatársa Gyulai István-díjat kapott.

Mirkó István és Szilágyi László
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Életműdíjat kapott Árvay Sándor, a Tenisz-pálya.hu portál alapító-főszerkesztője és a Magyar Teniszlexikon készítője, valamint Őri B. Péter, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo magazin szerkesztője, az MSÚSZ korábbi főtitkára. Feleki László-díjat vehetett át Morvai Katalin, a Magyar Hírlap sportrovatának vezetője és Vobeczky Zoltán, a Hír TV sportfőszerkesztője. Farkas József-díjas lett Kisbenedek Attila, az AFP francia hírügynökség fotóriportere.

Gyulai István-díjat kapott Bánki József, a Zöld és Fehér című magazin főszerkesztője; Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere, Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport helyi tudósítója; Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport egyik vezető szerkesztője és Vasvári Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs főmunkatársa. Boskovics Jenő-díjat vehetett át Szilágyi Anna a 2020 januárjában Budapesten megrendezett vízilabda Európa-bajnokság döntője után készített fotójáért, amelyet korábban a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség, az AIPS is Médiadíjban részesített.

Nívódíj elismerésben részesült Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotóriportere a Karanténsport című fotósorozatáért; Tóth Bálint (M4 Sport) a Zaj a csendben című, a magyar labdarúgó-válogatottnak az idei Európa-bajnokságra való kijutásáról készült filmjéért; Somogyi Zsófia (Kossuth rádió) egy parasportolóval készített rádiós anyagáért; Mészáros Géza, az Új Néplap munkatársa a tragikus sorsú, Szűcs Sándor labdarúgóról készített sorozatáért; a Csillag Nóra, Csillag Péter, Hegyi Tamás, Helle Maximilián, Szabóky Zsolt és Szeli Mátyás által készített, a Nemzeti Sport Online felületén megjelent Budapesti futballmesék című filmetüdsorozatért, valamint Faragó Richard és Gallai László NFL című, az amerikaifutball első 100 évéről készített könyvükért.

Az év televíziós szakkommentátorának az M4 Sportnál dolgozó Bozsik Pétert választották, aki az ezzel járó Lázár Bence-díjat kapta meg a sportújságíró-kongresszuson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.