Meghúzták az alvó oroszlán bajszát, de nem kellett volna

Esőszünet miatt csúszik a wimbledoni teniszbajnokság programja. A hosszas várakozásnak egyelőre Fucsovics Márton is áldozatául esett, a magyar játékos még mindig nem tudta elkezdeni az eredetileg délre kiírt mérkőzését, Nem úgy, mint Novak Djokovics: a szerb világelső kisebb bonyodalmak árán, de végül magabiztosan jutott a második fordulóba.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 17:15
Djokovic Wimbledon
Djokovics idei első wimbledoni játszmája küzdelmesre sikeredett Fotó: Europress/AFP/David Gray
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti tervek szerint hétfő délben vette volna kezdetét a wimbledoni teniszbajnokság, az egyetlen füves pályás Grand Slam-torna. Az első fordulóban hétfő délben lépett volna pályára Fucsovics Márton a 19. kiemelt olasz Jannik Sinner ellen, ám esőszünet miatt egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet a találkozó.

Hétfő délelőtt esett az eső Londonban, és a szervezők nem akartak kockáztatni, a külső pályák ugyanis csúszósak, azaz sérülésveszélyesek voltak, ezért a szervezők fél órával eltolták a nem fedhető pályákon a mérkőzések kezdését, többek között Fucsovics Márton Jannik Sinner elleni összecsapását is.

Djokovics győzelemmel kezdett
Fotó: Glyn Kirk/AFP

A címvédő és világelső, az idei két Grand Slam-torna, az Australian Open és a Roland Garros bajnoka, Novak Djokovics viszont szerencsés volt. Ő a befedhető pályán játszhatott. A 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb sztár az első szettet ugyan elveszítette a szabadkártyás brit Jack Draperrel (253. a világranglistán) szemben, ezt követően azonban könnyedén fordított és jutott tovább. A folytatásba csak öt játékot engedélyezett a hazai versenyzőnek.

Fucsovics mérkőzésére továbbra is várni kell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.